Emek

Karşı Bisiklet, bu kez de Standart Profil işçilerine destek için yoldaydı

0
Karşı Bisiklet ve Öte Pedal üyeleri işçilerle direniş alanında buluştu.
Karşı Bisiklet ve Öte Pedal üyeleri işçilerle direniş alanında buluştu.

Karşı Bisiklet ve Bir Pedaldan Öte üyeleri işçilerle direniş alanında buluştu.

Sendikaya üye olmaları gerekçe gösterilerek işten atılan Standart Profil işçileri, 252 gündür direnişteler. İzmirli Karşı Bisiklet üyelerinden 5 bisikletçi, Manisa’da kendilerini karşılayan Bir Pedaldan Öte ekibi ile işçilerin yanında olduklarını göstermek ve direnişe destek olmak amacıyla dün (Cumartesi) direniş çadırını ziyaret ettiler. 

Karşı Bisiklet’in facebook etkinlik sayfasında yapılan çağrıda, anayasanın 51. maddesinde  belirtilen “sendika kurma ve sendikalı olma hakkının”, yasalardaki açıklardan faydalanılarak yok sayıldığı ve patronların bu yolla, işçilerin birlik olmasını engellemeye çalıştığı belirtildi. Çağrılarında “Sermaye karşısında işçilerin birliğini savunan Karşı Bisiklet olarak işçilerin yanında olduğumuzu göstermek ve bu onurlu direnişe destek olmak amacıyla” ifadesine yer veren ekip, işçiler tarafından coşkuyla karşılandı.

Yaptığımız görüşmede, Karşı Bisiklet’ ten Ozan Yılmaz, Standart Profil işçilerinden 31 kişinin açtıkları davada işe iade kararı ile işe döndüğünü, mahkeme kararlarının işçilerin motivasyonunu yükselttiğini ve direniş alanında bütün gün coşkuyla halay çekildiğini anlattı.

Manşet Gazetesi muhabiri Cüneyt Hasçelik’in, işçilerden Hasan Çavdar ile yaptığı röportajında, onurlu mücadelelerinde kendilerine destek olan bisikletçilere teşekkür etti. İsteklerinin, patronlarının kendileri ile görüşmeleri olduğunu söyleyen Çavdar, işe sendikalı olarak dönmek için direnişe devam edeceklerini de belirtti.

(Yeşil Gazete)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.