Uncategorized

17 Ocak 2014

0

California’da yangın nedeniyle tahliye

ABD’nin California eyaletinde dün sabah çıkan ve 700 hektarlık alanda etkili olan orman yangını nedeniyle bazı yerleşim yerleri tahliye edildi. Şu ana kadar iki evin yangından etkilendiği belirtiliyor.

Endonezya’da sel ve heyelan felaketi

Endonezya’nın kuzeyinde sağanak yağışların neden olduğu heyelan ve sellerde en az 13 kişinin yaşamını yitirdiği; binden fazla evin sel suları ve heyelan nedeniyle zarar gördüğü; yaklaşık 40 bin kişinin bölgeden tahliye edildiği belirtiliyor.

Çin’de hava kirliliği devam ediyor

Partikül Madde 2.5 (PM 2.5) değerinin 350 ila 500 seviyeleri arasında seyrettiği Pekin’de kirlilik oranı, Dünya Sağlık Örgütü’nün “güvenli” kabul ettiği 25 eşik değerinin çok üzerinde seyrediyor. ABD’nin Pekin’deki Büyükelçiliği’nde dün yerel saatle 04:00’te PM 2.5 değerinin 671 olarak ölçüldüğü kaydedildi.

Batı Virginia’ da musluk suyu yasağı kısmen kaldırıldı

Elk River nehrine kimyasal karışması nedeniyle 10 bin kişi bir haftadır musluk suyunu kullanamıyor. Yetkililerin dün yaptığı açıklamada musluk suyunun kullanılabilir olduğu ancak hamilelerin şişe su kullanmaya devam etmesi gerektiği belirtiliyor.

ABD ordusunun vahşet fotoğrafları yayınlandı

TMZ adlı internet sitesinde ABD askerlerinin 2004’de Irak’ın Felluce kentinde ölü direnişçilerle çektiği 41 fotoğraf yayınlandı. Fotoğraflara ABD askerlerinin Irak’ ta uyguladığı şiddet yansıyor.

Burgos protestosu tüm İspanya’ya yayılıyor

Burgos şehrinde 8 milyon Euro (24 milyon TL) tutarındaki yol genişletme ve otopark projesine yönelik çıkan protestolar diğer şehirlere de yayılıyor.  Belediye Başkanı protestoları dindirmek için projenin 15 günlüğüne askıya alındığını bu süre zarfında protestocularla projeyi görüşeceğini duyurdu.

Mısır’da referandum rekoru

Mısır’da bu hafta Salı ve Çarşamba günü yapılan anayasa referandumunun resmi olmayan sonuçlarına göre sandığa gidenlerin yüzde 98.34’ü “Evet,” yüzde 1.66’sı “Hayır” oyu verdi. Katılım oranının yüzde 34.4 olarak gerçekleştiği belirtiliyor.

Lübnan’da patlama

Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri’ye 2005’te düzenlenen suikastın davası dün Lahey’de başladı. 14 Şubat 2005’te Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, güçlü bir patlayıcı madde olan 2,5 ton TNT yüklü aracın intihar saldırganı tarafından infilak edilmesiyle Hariri’yle beraber 22 kişi ölmüştü. Davada 6 Hizbullah üyesi gıyaben yargılanıyor. Dün de Hermel bölgesindeki bir patlamada üç kişi hayatını kaybetti. 31 kişinin yaralanmasına yol açan patlamayı  “Lübnan Nusra Cephesi” üstlendi.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.