Ekolojik Yaşam

“Kendi içkimi kendim yapıyorum”

0

Soru

Benim derdim derin.

Ben bu dışarıda yapılan alkollü içeceklerin tadını bir türlü sevemedim. En beğendiklerim hep ev yapımı oluyor. Bir yerde bir kere Ermeni bir arkadaşımın mamasının yaptığı vişne likörünü tatmış ve o lezzet anının sarhoşluğunda kendi içkimi kendim yapmam gerektiğine karar vermiştim.

Sonuçta okudum yazdım bir şeyler öğrendim. Bu ara bahçedeki portakal-greyfurtlara hiçbir şey eklemeden mayalandırıp, süzüp içiyorum. Oldukça hoş bir içecek oluyor.

Ancak dediğim gibi derdim büyük. İki sorum var:

1- Bu içkinin adı nedir? Alkolü yüzde kaçtır? Bunları bilmediğim için “ben şunu yaptım, içiyorum, çok güzel” diyemiyorum. Bu sebeple de “kendine müslüman” diye adım çıkmasından korkuyorum köyde.

2- Greyfurtun karışıma girişini, hiç alkol sevmeyen bir dişi bireyde şikayet unsuru olduğunu müşahade ettim. Greyfurt “acı” bir tat veriyormuş. Bu konuda karanfil çok iyi olmayabilir çünkü acılığı arttırır sanki. Tarçın işe yarar mı? Bilemedim sorayım dedim.

İyi ki varsın Güneşin Abla. Güzin Abla’ dan sonra sorularımız havada kalmıştı…

Rumuz: Abdal Hayyam

Yanıt

Sevgili Abdal Hayyam,

Herşeyin ev yapımını versiyonunu yeniden keşfettiğimiz bir yüzyılda yaşıyoruz. Ne güzel. Senin gibi kendi yapıp kendi içmesini seven ve evde içki denemesi yapan pek çok kişi var, onlarla bir tanışmanı tavsiye ederim öncelikle.

Ben bu alkol işinden hiç anlamıyorum ama onu napıcaz? Üstelik meraklısı da değilim. Bana göre senin yaptığın içecek narenciye sirkesi. Ben onu evde yüzey temizleyici olarak kullanıyorum. Ama tadı da güzelse bir deneyeyim. Sağol.

Tarçın, evet bir tatlandırıcıdır hattı zatında. Karanfilden daha çok yakışabilir. Ve belki de greyfurtu kullanmasan kızlar daha çok beğenebilir…

Kolay gelsin.

Güneşin

Sor vatandaş sor! Ekolojik yaşamda her soruya beş cevap kampanyası başlıyor!

GÜNEŞİN’E SOR, CEVABINI AL!

Organik ürünler neden bu kadar pahalı? Organik ürünler gerçekten organik mi?, Köyde canınız sıkılmıyor mu?, Buzdolapsız mutfak olur mu?, Evde çöpleri ayırsam ne işe yarar, gittiği yerde hepsi birbirine karışıyor?, Katkılı gıdalar neden zararlı?, Dünyayı ben mi kurtaracağım? Çocuğun karma aşısı geldi, yaptırayım mı?, Cemreler hala düşüyor mu?, Nasıl çiftçi olurum?, Nereden tohum bulurum? Hem yoga yapıp hem et yiyebilir miyim? Akdeniz Fokları yok olsa ne olacak?, Çobanlık trend olmuş, doğru mu? Ben vejeteryan oldum ama annemler bilmiyor, onlara nasıl söylerim?, Yeşil zeytin ile siyah zeytin ağaçları arasındaki 5 fark? Gönüllü çalışasım var ama nerede? Dolunayda saçımı kestirirsem kel mi kalırım?  Homeopati mi dedin? Buyur?!….

Ve daha nice enteresan sorunun cevaplarını bulup buluşturacağız bu köşede.

Soruları hazırlayın, [email protected] adresine yollayın ve bekleyin, artık ne çıkarsa bahtınıza…

Güneşinesor, verdiği cevaplardan mesul değildir.

You may also like

Comments

Comments are closed.