ManşetTürkiye

HDP: “CHP ile ittifak değil seçim rekabeti içindeyiz”

0

hdp-chpHalkların Demokrasi Partisi’nden (HDP) yapılan açıklamada CHP ile bir seçim ittifakının sözkonusu olmadığı bildirildi.

HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmişlerdi. Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin‘in de hazır bulunduğu ziyaretin basında HDP-CHP seçim ittifakı mı yapıyor şeklinde yer almasının ardından Halkların Demokrasi Partisi bir açıklama yaptı.

Görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğu belirtilen açıklamada  Türkiye’de yaşanan son gelişmeler, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, AKP Hükümeti’nin otoriter ve antidemokratik yönelişlerine karşı demokrasi ve özgürlük güçlerinin ortak mücadele gerekliliği üzerinde durulduğu, görüşmede bir süredir kamuoyunu meşgul eden CHP ile bir seçim işbirliği olasılığının da dile geldiği belirtildi.

HDP Basın Bürosu imzasıyla yapılan açıklamada iki partinin yerel seçimlerde işbirliği değil rekabet şiçinde olacağı belirtilerek şöyle deniyor:

“HDP heyeti, Kürt sorununun, halkların eşitliği ve özgürlüğü temelinde, müzakere yoluyla çözümü, yerel yönetimlerin özerkliği, demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir yeni anayasa temelinde ilkeli ve saydam bir siyasi ittifaka kapalı olmadığını yineledi.

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ise “17 maddelik deklarasyon”larının arkasında olduklarını, ancak hiçbir parti, bu arada HDP ile de yerel seçimlerde açık bir ittifakı düşünmediklerini, böyle bir ittifakın zarar getireceğini düşündüklerini ifade etti.

Bu çerçevede 2014 yerel yönetim seçimlerinde iki partinin İstanbul’da ve bütün yerel birimlerde ittifak değil, seçim rekabeti içinde olacakları karşılıklı olarak teyit edildi.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.