Köşe Yazıları

GIF’lerle yeni internet sansürü kanunu

0

Korsan Parti’nin canla başla durdurmaya çalıştığı, son hızla meclise getirilen ve onaylatılmaya çalışan yeni internet sansürü kanun teklifini duymuşsunuzdur. 3 farklı adı var bu kanunun:

17 Aralık’ta Meclis’e sunulduğunda adı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücade Edilmesi Hakkında Kanun”

06 Ocak’ta bir torba yasaya katıldığında adı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”

Yalnız kaldığımızda ben ona yeni internet sansürü kanunu diyorum.

Bu IP, log, erişim, VPN gibi kelimeleri bilen ve kendine güvenen arkadaşlar Korsan Parti’nin 17 sayfalık açıklamasını okuyabilirler.

Ben anlamadım.

Ömrümün çoğusunu mühendislerle geçirsem ve hatta torrent indirip kullanmakla gurur da duysam bu kanun ne demek anlamam için Korsan Parti, hukukçular, Eric Schmidt, ssg, bol miktarda muzlu süt ve şu videoyu tüketmek zorunda kaldım.

Yaklaşık 48 saatlik çalışmam sonucu benimle aynı durumda olanlar için dev hizmeti sunuyorum.

Bu yasayla şu oluyor:

Bizi daha uzun süre izleyecekler

Bizim internette neyi likeladığımızı, facebookta nereyi tuşladığımızın kayıdını eskiden altı ay önceki kayıtlara kadar tutuyorlardı, şimdi bir sene. 

Kişilik haklarına ihlal varsa* ihlal eden o içerik 24 saat içinde kalkacak arkadaş!

Kalkmazsa da tamam, o içerik orada duracak ama içeriğe erişim engellenecek. Yani hiçbiriniz göremeyeceksiniz.

FKX0YTKFB7FYD1U.MEDIUM

*İhlalin var olup olmadığına duruşma yapılmadan ceza sulh hakimi 24 saat içerisinde karara bağlar.

Diğer yandan ötekileştirdiğimiz beyaz, Türk, Müslüman, sünni, heteroseksüel erkekler adına gerçekten sevindirici bir gelişme.

 

Özel hak ihlali varsa* erişim sağlayıcılar 4 saat içerisinde erişimi engelleyecek

Hayır matematik hatası yok, dört saat içerisinde. Davasız, duruşmasız, büyük hizmet! Eğer talep gece 3’te erişim sağlayıcı uyurken gelirse de memleket uğruna 7/24 çalışan Başkanlık doğrudan içeriği engelleyecek.

*Özel hak ihlallerine davasız, duruşmasız Başkanlık (nedir aramaya üşendim) veya Başkanlığın bağlı olduğu Bakanlık (bu ne demek biliyorum) karar verir.

Eğer eski sevgililere sarhoşken atılan Facebook mesajları özel hak ihlaline girmiyorsa böyle bir kural ancak kasedim çıksa işime yarardı

Sen de engelleme lafının 34 kere geçtiği bir kanun tasarısına hayır diyorsan haydi  #SansüreDurDe #SansüreHayırDe

You may also like

Comments

Comments are closed.