Uncategorized

3 Ocak 2014

0

Kamboçya’da Grev Yapan İşçilere Ateş Açıldı

Tekstil sektöründe çalışan 500.000 işçinin asgari ücretin yükseltilmesi talebiyle başlattığı greve ateş açan polis üç kişiyi öldürdü. Kamboçya’da hükümet asgari ücreti en fazla ayda 100 dolara çıkarmayı hedefliyor.

 

Beyrut’ta Bombalı Saldırı

Güney Beyrut’ta, Hizbullah kontrolündeki bölgede meydana gelen bombalı saldırıda 5 kişi öldü, 66 kişi yaralandı. Lübnan’da Şii ve Sünni hedeflere yapılan saldırılar son aylarda artış gösterdi.

 

Kenya Hala Diken Üzerinde

Kenya’da bir alışveriş merkezine gerçekleştirilen saldırının etkileri sürerken bu kez de Mombasa’da bir restorana el bombası atıldı. Saldırıda 10 kişi yaralandı.

 

Kenya’da İklim Değişikliği Etkisini Hissettiriyor

Ülkenin başlıca tarım ürünü olan mısırda üretimin iklim değişikliği kaynaklı olarak %25 düşmesi bekleniyor.

 

2013 Avustralya Tarihinde Kaydedilen En Sıcak Yıl Oldu

Yıl boyunca ülkede sıcaklıklar ortalamanın 1.2C üzerinde seyretti. Avustralya Meteoroloji Bürosu artan karbon emisyonlarının sorunun kaynağı olduğunun altını çizdi.

 

Çin Güneş Enerjisi Atılımına Devam Ediyor

Sincan bölgesine 1000MW’lık yeni bir güneş enerjisi santrali kurulmasına yönelik ihaleyi ülkenin ikinci büyük güneş paneli üreticisi firması kazandı. Projenin 2015 sonunda tamamlanması öngörülüyor.

 

Gelişmekte Olan Ülkelerde Obezite Artıyor

İngiltere merkezli Deniz Aşırı Kalkınma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada 1980 yılından beri gelişmekte olan ülkelerde obez ve fazla kilolu insanların sayısının dört kat artarak 1 milyar civarına çıktığı vurgulandı. Enstitü dünya nüfusunun üçte birinin aşırı kilo sorunu bulunduğunu vurgulayarak hükümetleri beslenme konusuna daha fazla eğilmeye davet etti.

 

Hindistan’da Tecavüz Kurbanının Ölümü Öfke Yarattı

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde Ekim ayında tecavüze uğrayan 16 yaşındaki bir kadının yakıldığı ortaya çıktı. 23 Aralık’ta vücudunda ağır yanıklarla hastaneye getirilen genç kadının intihara teşebbüs ettiği sanılıyordu; ancak, genç kadın önceki gün ölüm döşeğinde kendisini tecavüzcülerinin ateşe verdiğini söyledi.

 

Yunanistan’da Eski Bürokrat Yediği Rüşveti Geri Ödedi

10 yıl önce savunma bakanlığında silahlanma konusunda çalışan eski bürokrat Antonis Kantas geçtiğimiz ay açılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Kantas yaklaşık 13.7 milyon avro rüşvet aldığını itiraf etti. Kantas’ın avukatları Singapur’da bir bankada bulunan paranın 7 milyon avrosunun devlete verildiğini geri kalan miktarın da önümüzdeki günlerde verileceğini belirttiler.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.