Uncategorized

1 Ocak 2014

0

İklim CO2 Emisyonlarına Sanılandan Daha Hassas

Nature dergisinde yayınlanan yeni bir makaleye göre karbon dioksit emisyonları atmosferde bulut oluşma sürecini olumsuz etkiliyor. Bulutlar güneş ışınlarını yansıtarak ısı artımını engellediği için daha az bulut oluşması iklimin daha fazla ısınması anlamına geliyor.

Suriye Kimyasal Silahlardan Arınma Tarihini Atladı

Suriye, kimyasal silahlardan vazgeçmek için kendisine tanınan süreyi 31 Aralık’ta aştı. Esad yönetimi güvenlik kaygıları ve bürokratik engelleri gecikmenin kaynağı olarak gösterirken uluslararası Suriye görev gücü tekrar Kıbrıs’a konuşlandı.

Güney Sudan’da Ateşkes Görüşmeleri

Güney Sudan hükümeti ve Asiler arasında haftalardır süren çatışmaları durdurmak üzere görüşmeler Etyopya’nın başkenti Adis Ababa’da bugün başlıyor.

Çin – Japonya Gerginliği Tırmanıyor

Çin ve Japonya arasındaki gerginlik Japonya Başbakanı Shinzo Abe’den sonra şimdi de İçişleri Bakanı Yoshitaka Shindo’nun Japonya’nın II. Dünya Savaşı dönemindeki liderlerinin de anıldığı Yasukini Adağına yaptığı ziyaret ile arttı.

Romanya ve Bulgaristan Vatandaşları Serbest Dolaşımda

Romanya ve Bulgaristan’ın AB üyeliğini takiben  her iki ülke vatandaşlarının başka AB ülkelerinde çalışmasının engellendiği geçiş dönemi 31 Aralık’ta sona erdi.

Pakistan’da Müşerref Yargılanıyor

Pakistan’da eski darbeci devlet başkanı Pervez Müşerref’in yargılanmasına başlandı. Müşerref, güvenlik kaygıları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Kuzey Kore’den Siyasi Tasfiyeler Sonrası İlk Açıklama

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, geçtiğimiz ay öldürttüğü amcası Jang Song Theak ve diğer parti mensupları hakkında ilk açıklamayı yaptı. Kim, partiden “fitneci pisliğin” temizlendiğini söyledi. Kuzey Kore lideri aynı zamanda Güney Kore’yle daha iyi ilişkiler çağrısı yaptı.

Dünya Barışına En Büyük Tehdit Anketi Sonuçlandı

Win/Gallup International tarafından gerçekleştirilen yıl sonu anketine göre dünya barışına en büyük tehdit, ankete katılanların %24’üne göre ABD. ABD’yi %8 ile Pakistan ve %6 ile Çin izliyor.

Fransa Mali’deki Asker Sayısını Azaltıyor

Fransa, Mali’deki 4500 askerinin %60’tan fazlasını üç ay içinde çekeceğini açıkladı.

Galapagos’un Kuşlarına Sıtma Tehdidi

İklim değişikliği nedeniyle daha sık rastlanan El Nino olaylarının kuş sıtması taşıyan parazitlerin yayılmasını kolaylaştırdığe ve bunun da Galapagos adasında yaşayan kuş türlerini tehdit ettiği açıklandı.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.