ManşetYılbaşı

2013’ün akla ziyan açıklamaları

0

Harıl harıl 2013’ü değerlendirdiğimiz şu günlerde bir yazıyı da 2013’ün akla ziyan açıklamalarına ayırmaya karar verdik. Bu kategori için alternatif medya komşumuz bianet.org’un 2012’nin akla ziyan açıklamaları haberinden bir hayli ilham aldık.

Ne yazık ki bu yıl da ötekileştirme söylemleri açısından fazlasıyla doyduğumuz bir yıl oldu. Kimilerine güldük, kimilerine ağladık, kimilerinde sinirden zıpladık, kimilerine hayret ettik. Malum bu sene bol açıklama yaptı, bu yazı için aralarından bir kısmını cımbızlamak zorunda kaldık.

İşte bizi duygu sellerinde yüzdürenler:

Veysel Eroğlu: “Artık Çoruh istediği gibi değil istediğimiz gibi akacak”

Şubat 24: Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: “Yol problemini kökünden çözüyoruz. Artvin’den Trabzon’a Erzurum’a ulaşmak çok daha kolay olacak. İki arabanın dahi yan yana geçemediği yolları hatırlıyorum. O günler hamdolsun artık geride kaldı. Artvin’e denizi de getirdik. Yıllarca nehirler aktı, biz baktık. Artık Çoruh istediği gibi değil, istediğimiz gibi akacak. Çocukluğu buralarda geçmiş biri olarak Çoruh Nehri’nin neleri götürdüğünü ne ocakları söndürdüğünü iyi bilirim. “ dedi.

Necati Şaşmaz: “Sanırım bize nazar değdi”

Haziran 12: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gezi Parkı’yla ilgili kendi belirlediği bir heyetle görüştü. Heyetin içinde yer alan Necati Şaşmaz’ın görüşmeden sonra yaptığı açıklamalar hala günümüze neşe katmaya devam ediyor. Açıklamanın satır başları:

Ben yaklaşık iki haftadır herkes gibi evinden oturanlar olsun Gezi Parkı’nda olanlar olsun herkes gibi çok üzgünüm. Maalesef Türkiye’miz bunu hak etmiyor demekten başka bir şey söyleyemiyorum. Sanırım bize nazar değdi! (…) Bugün ne oldu? Geceden gündüze değil de, bugünden yarına değil de, çok acil olarak değil ama çabuk çabuk yapılması gerekiyor. Acil değil ama çabuk çabuk yapılması gerekiyor. Bizlere sunulması gerekiyor çünkü onlar bizim bir tabirle biz bu gece karanlığındaki kedi gözleri gibi, onları izlememiz gerekiyor. Ama o gözler de ancak bizim ışığımızla görünebilen bir şey. O gördüklerimiz de fosforlu olan o kedi gözleri bizler için yol gösterici. Yani bizim bu sosyologlarımız, toplumsal araştırma yapan insanlar bize bu yolu gösterirlerse bizim doğru anlayışımız olsa gerek.

(Konuşmanın tam metnini derleyen listelist.com’a bir kez daha teşekkürü borç biliriz.)

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: “Yayında mıyız?”

Haziran 13: Gezi Direnişi’nin en hareketli günlerinde A Haber’e konuk olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Taksim ve Gezi ile ilgili kendisine sorulan soruları reklam arasında programa hazırlık zanneder ve geçiştirmek isterken spikerin uyarısı üzerine kelimerin kıfayetini yitirdiği an.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.