ManşetTürkiye

Çevre ve Şehircilik yeni Bakanı İdris Güllüce’nin Karnesi

0

Rüşvet krizinin ortasında, derede boğulmamak için atlarını değiştirdi AKP Hükümeti. Yeni 10 adet bakan belirlendi.

Bu bakanlardan biri de Recep Tayyip Erdoğan’ı istifaya davet eden Erdoğan Bayraktar’ın yerine gelen İdris Güllüce.

Biz de doğayı koruma sorumluluğunu devlet adına alan bu çiçeği burnunda bakanımız hakkında bir inceleme yaptık

Öncelikle TBMM sitesinden yasama faaliyetlerini inceledik:

Kanunlar:

İdris Güllüce hiçbir kanun teklifininin ilk imzacısı olmamış.  Şu ana kadar sadece 6 kanun tasarısına imza atmış. Bu tasarılardan biri Uyuşturucu maddeler ile ilgili iken diğerleri Anayasa, Sayıştay değişiklikleri gibi hemen hemen her AKP milletvekilinin imzaladığı metinler. İdris Güllüce’nin verdiği kanun teklifleri arasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ilgilendiren hiç bir kanun teklifi bulunmuyor.

Soru Önergeleri:

Sahibi olduğu sözlü ve yazılı soru önergesi de bulunmuyor yeni bakanın.

Genel Görüşme Belgeleri:

Çevre ve Şehircilik Bakanı hiç bir genel görüşme belgesinin de sahibi ve ilk imzacısı olmamış. Aynı zamanda hiçbir genel görüşme belgesine de imza atmamış.

Meclis Soruşturma Önergeleri:

Yine hiçbir meclis soruşturması önergesinin sahibi olmayan İdris Güllüce, hiçbir meclis soruşturma önergesine imza atmaya da gerek duymamış.

Meclis Araştıma Önergeleri:

Hiçbir meclis araştırma önergesinin sahibi değilken sadece 4 adet araştırma önergesine imza atmış. B önergeler sırası ile doping, terör, toplumsal barışı bozan olaylar ve darbe/muhtıralar ile ilgili. Çevre ve Şehircilik ile ilgili yine hiçbir çalışması yok.

Gensoru Önergeleri:

Hiçbir gensoru önergesini yazmamış, hiçbirine imza atmamış. Ama iktidar partisi milletvekili sonuçta..  Bizim ülkede milletvekilinin partisine karşı gensoru vermesi görülmüş şey değil.

Genel Kurul Konuşmaları:

Bakan, 3 defa kürsüde söz almış. Biri genel kurul sataşmaları, biri CHP önerisi diğeri ise Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine dair kanun tasarısı. Yeni Bakanımızın, sonunda; çevreyi değil ama Şehirciliği ilgilendiren bir çalışmasını bulduk.

Twitter

Bir de Twitter’a bakalım dedik. Malum sosyal medya önemli.

Bakanın; Ocak 2013’ten itibarenden dün bakan olduğu açıklanana kadar tüm twittlerine baktık. Genelde, Tayyip Erdoğan’ı retweetleyen İdris Güllüce içinde koskoca 2013 yılında, sadece 3 tane içinde çevre geçen tweet atmış.

O tweetler ise şunlar:

Bazı çevreler AKParti sandıkta kaybetsin diye değil, içinde nifak oluşsun, AKParti çatırdasın, bölünsün diye dua ediyor (12 Kasım 2013)

İstanbul’da yapılan yeşillendirme çalışmaları hep bizim dönemimizde oldu. Çevre konusunda kimse bize aşık atamaz. (RTE’den retweet 21 Temmuz 2013)

İstanbul’da çevre gerekçesi ile ortaya çıkan ve Türkiye genelinde vandallığa dönüşen millet olarak ibretle seyrettik. (RTE’den retweet 2 Temmuz 2013)

 

 

 

 

Yorumu size bırakıyoruz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.