LGBTİ+Manşet

Uganda’da eşcinsellere hapis

0

Uganda Parlamentosu, eşcinsel ilişki yaşayanlara hapis cezası öngören yasa tasarısını kabul etti.

“Eşcinselleri Öldürün” adıyla bilinen ve ilk olarak 2009’da gündeme gelen tasarıda idamdan vazgeçilse de eşcinsel ilişki yaşayanları ihbar etmeyenler de hapis cezasına çarptırılacak. Tasarıyla birlikte eşcinsellikle ilgili bilgi vermek de yasaklanıyor. Reşit olmayanlarla eşcinsel ilişkiye girenler ve HIV-pozitif eşcinseller için öngörülen idam cezası ise ömür boyu hapis cezasıyla değiştirildi.

 

Tanrı Adı Altında Cinsel Yönelim Ayrımcılığı!

2009’dan bu yana uluslararası tepkilere yol açan tasarı ülkeye yapılan yardımların kesilmesine yol açma ihtimali taşıyor. Tasarının arkasındaki vekil David Bahati kararı şerre karşı kazanılmış bir zafer olarak yorumlayarak şu ifadelerde bulundu:

 

“Biz Tanrıdan korkan bir millet olduğumuz için hayata bütüncül bir biçimde değer veriyoruz. Bu değerler sebebiyle parlamento üyeleri dış dünyanın ne dediğine bakmaksızın tasarıyı kabul etti.”

 

Tasarının yasa haline gelmesi için Devlet Başkanı Yowei Museveni tarafından imzalanması gerekiyor. Uganda’da ayrıca dün kabul edilen Pornografi Karşıtı Tasarı ile mini etek giymek ve bazı müzik klipleri yasaklandı.

 

Kaos GL

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.