EkonomiManşet

[Son dakika] Sabah ve ATV’nin yeni patronu Taksim projesi müteahhiti

0

Sabah Gazetesi ve ATV televizyonu Kalyon İnşaat’a satıldı. Yeni patron 3. Havalimanının ve Taksim yayalaştırma projesinin müteahhiti.

Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin’den satın alınan Sabah Gazetesi ve ATV’ye TMSF 2007 yılında el koymuş, daha sonra da grup 22 Nisan 2008’de 1.1 milyar $ karşılığında Çalık Grubu’na satılmıştı. Çalık grubunun Sabah’ın satın alınması esansında finansmanı son günlşerin tartışmalı kamu bankası Halk Bankasından sağladığı biliniyor.

Konu ile ilgili yayınlanan Rekabet Kurulu kararında,  Zirve Holding AŞ’nin, Turkuvaz Grubu şirketlerinin çeşitli oranlardaki hisselerini Çalık Holding AŞ, Çalık Turizm Kültür İnş. San. ve Tic. AŞ, Gapyapı İnşaat AŞ ve Ahmet Çalık’tan devralması işlemine izin verdiği kaydedildi.

Kalyon İnşaat’ın bağlı olduğu Zirve Holding’in İstanbul Ticaret Odası’na kaydı henüz 23 Ağustos 2013’te yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı konumunda ise Ömer Faruk Kalyoncu bulunuyor. Şirketin sermayesi ise 380 milyon TL.

Sabah Gazetseinin ve ATV’nin patronluğunu üstlenen şirket AKP döneminin gözde sektörlerinden inşaat sektöründen. Müteahhit şirketin göze çarpan projeleri arasında çok sayıda tartışmalı kamusal projeler bulunuyor. Özellikle Taksim Yayalaştırma Projesi ve 3. Havaalanı inşaatı kalyon İnşaatın yürüttüğü projeler arasında.

Yeşil Gazete

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.