EkolojiManşet

İstanbul’a çağrı: Kentine sahip çık!

0

22 Aralık Pazar günü Kadıköy’de, “şehrimize sahip çıkmaya”, kent mitingine.

Yüze yakın kuruluş ve sanatçılar “Artık Yeter! İstanbul Bizimdir” demek ve taleplerini söylemek için herkesi Kadıköy’e, kent mitingine çağırıyor.

Yeşil Gazete, Yeşil Düşünce Derneği ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin de çağırıcıları arasında olduğu kent mitinginin düzenleme komitesinde Kuzey Ormanları Savunması, Kent Hareketleri ve Forumlar var.

Miting çağrısında 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi çılgın projelere; İstanbul’un trafiğine; kentsel dönüşüm ve TOKİlere; ormanların rant uğruna talan edilmesine; su havzalarının şehre ve insana yararı olmayan projeler kurban edilmesine; Haydarpaşa’nın, Haliç’in sermayeleştirilmesine; İstanbul’u talan eden her şeye karşı İstanbul halkını ayağa kalkmaya davet ediyor.

Twitter’da #birkentistiyorum hastagi ile kentlilerin isteklerini toplayan çağırıcılar taleplerini www.istanbulkentmitingi.org adresinde de duyuruyor. Bu adresten tüm çağırıcıların bilgisi ve de kullanılan görseller de edinilebilir.

22 Aralık’ta saat 12.00’de Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Söğütlüçeşme’deki buluşma noktalarından yapılacak yürüyüşle başlayacak mitingde kentsel dönüşüm mağduru Sulukule mahallesi çocuk korosu Tahribat-ı İsyan, Meluses ve Yolda gibi müzik grupları da ezgileriyle destek verecek.

Shakeaspeare’in Corialanus oyununun dizeleriyle 22 Aralık’ta Kadıköy’de olmaya çağırıyor:

“Bir şehir nedir ki, içinde yaşayanlardan başka?”

 

“İstanbul şehrini, kibirle ve parayla kuşatan; zor ve zorbalıkla terbiye etmeye kalkan sermaye iktidarına karşı, biz İstanbul halkı, onurla ve umutla ayağa kalkıyoruz, şehrimizi haramilere terk etmiyoruz! Biz İstanbul halkı, artık ayağa kalkıyoruz! Yıkıma sürüklenen şehrin yoksul mahallelerinden harekete geçiyoruz. İstanbul’un kuzey ormanlarını savunarak mücadeleyi büyütüyoruz. Parklara, meydanlara, bostanlara, çayırlara kurduğumuz forumlarda “İstanbul bizimdir diyoruz”. Haydarpaşa’dan, Cevizli’den, Haliç’ten, Ataköy’den yükselen seslerimizi birleştiriyoruz. Biz İstanbul halkı, artık ayağa kalkıyoruz! Kendi çıkar ve hırsları yüzünden İstanbul şehrini bütün değerleriyle sindirmek ve köleleştirmek isteyenlere karşı Gezi İsyanımızla başlattığımız uyanışımıza, yürüyüşümüze devam ediyoruz. Gezi Parkı’nı direnerek kazandık; şimdi İstanbul’a sahip çıkmak için onurla, isyanla, düşle, yürekle yürüyoruz. Ethem’le, Ali’yle, Ahmet’le, Ferit’te, Mehmet’le, Abdocan’la, Medeni’yle paylaştığımız insanla, doğayla barışık; yaşam alanlarımız ve geleceğimiz hakkında söz ve karar sahibi olduğumuz demokratik bir kentte ve ülkede eşit biçimde yaşama talebimizi yükseltiyoruz.”

(Yeşil Gazete)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.