ManşetTürkiye

Bir Dakikada Türkiye – 17 Aralık 2013

0

Hakan Şükür AKP’den istifa etti, artık bağımsız milletvekili

Hakan Şükür yaptığı yazılı açıklamada: “Dersaneleri kapatılan, mensupları devlet dairelerinden tasfiye edilen, parti yöneticilerimiz tarafından ahlaksızlık olarak nitelenen fişlemelere ve baskılara maruz kalanlar bu milletin evlatlarıdır. Buna rağmen bu insanların sanki karanlık işler içinde olduklarını ima eden yayınlar, bu yönde atılan iftiralar, ithamlar maalesef bir aymazlık örneği olarak tarihe geçecektir. Hele yeni yeni tedavüle sokulmaya çalışılan ‘örgüt’ kelimesinin bu gönüllüler hareketi için kullanılmaya çalışılması amacın sadece dersaneleri kapatmak olmadığı düşüncesini de akıllara getirmektedir.” dedi.

Gezi avukatlarından Bolaç: “Darbeye teşebbüs ile ilgili soruşturma var.”

Taraf Gazetesi’nden Hayko Bağdat’a konuşan Gezi davası avukatlarından Efkan Bolaç: “Aslında o darbeye teşebbüsle ilgili olarak başka bir soruşturma sürüyor. Soruşturmada gizlilik kararı var, o gizlilik kararının niye çıktığını bilmiyoruz. Gizlilik kararı olan bir soruşturma var. Bu soruşturmanın İstanbul’da 15-20 kişiyi kapsadığı söyleniyor. Ayrıca yine gizlilik kararı alınmış 73 avukatla ilgili soruşturma var. Muhtemelen darbeyle ilgili olarak yeni bir dava açılabilir. Ergenekonvari tarz bir davayla karşı karşıya kalma ihtimalimiz yüksek. Bir cadı avı bekliyorum. Bu cadı avını kimlere yöneltecekler onu bilmiyorum ama bir itibarsızlaştırma süreci olacağa benziyor.” dedi. Darbenin TDK’da tanımının da değiştiğini ekleyen Bolaç “(tanım) Hükümeti demokratik yollardan yıkmaya veya istifaya zorlama” diyor. Böyle bir şeyin darbe olarak anlatılması mümkün mü?” diye ekledi.

CHP: 22 Aralık’tan önce duyacaklarınız söylentiden ibaret

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mansur Yavaş’ı göstereceğine dair iddialara CHP’den yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu yaptığı açıklamada 22 Aralık’ta Parti Meclisi’nin toplanacağını ve bu toplantıda yerel seçim komisyonun konuşulacağını söyledi. Loğoğlu “22 Aralık PM toplantısı sonuçlanıncaya kadar duyacağınız her şey söylentiden ibaret” dedi.


Ali İsmail Korkmaz’ın annesi: Hakkımı helal etmiyorum

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yazdığı mektubu meclis kürsüsüne CHP milletvekili Candan Yüceer taşıdı. Yüceer’in okuduğu anne Korkmaz mektubunda: “Neden benim yavrumu öldürdüler? Yavrumun acımasızca öldüresiye dövüldüğünü, nasıl katledildiğini herkes izledi. Sayın Fatma Şahin izlerken hiç mi içi sızlamadı, hiç mi duygulanmadı ki bir kez olsun ‘Böyle olsun istemezdik’ demedi, bir başsağlığı dilemedi. Benim yavruma dünyanın her yerinden rahmet okundu. Yavrusu kucağından alınan bir anne olarak ben hakkımı Fatma Şahin’e helal etmiyorum. Allah hiçbir anneye bu acıyı yaşatmasın.” yazdı.

Muğla Yatağan’da işçiler 9 Aralık’tan beri açlık grevinde

Bianet’ten Deniz Barış Narlı’nın haberine göre Muğla’daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termi
k Santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirilmek istenmesine karşı işçiler 16 Eylül’den beri direniyor, 9 Aralık’tan beri dönüşümlü açlık grevi yapıyor.

SİYAD’a ilk kadın başkan

Sinema Yazarları Derneği SİYAD’ın başkanlığına Alin Taşçıyan seçildi. Taşçıyan SİYAD’ın ilk kadın başkanı oldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.