ManşetTürkiye

Gözlük, baret ve sirkeye beraat

0

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi, Gezi eylemleriyle çok önemli bir karara imza attı. Mahkeme, “gözlük, baret, sirke” gibi nesneleri “suç delili” olarak gösteren Savcı’nın aynı iddianameyi geri göndermesi üzerine, bütün sanıklar hakkında duruşma bile yapmadan beraat kararı verdi.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi, “sirke, sargı bezi, baret, gözlük” gibi “suç delilleri” sunan savcılığın iddianamesini reddetmiş, ancak Savcı aynı nesneleri delil olarak göstermekte ısrar ederek iddianamede değişiklik yapmadan mahkemeye geri yollamıştı. Bunun üzerine mahkeme, bütün sanıklar hakkında duruşma dahi yapmadan “beraat” kararı verdi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Twitter’da sürecin gelişimini anlattı ve “herkes Cemaat’in savcısı, Cemaat’in hakimi olacak değil” yorumunu yaptı. İşte Aygün’ün değerlendirmesi:

Sevgili dostlarım, İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi Gezi gösterileriyle ilgili çok önemli bir karara imza attı, biliyorsunuz bundan bir kaç hafta evvel Gezi eylemlerine katılan 23 kişi hakkında dava açan pek cevval bir savcı ‘Sirke, gözlük, baret, motorcu kaskı, sargı bezi’ gibi nesneleri ‘suç delili’ olarak göstererek 23 kişiye ceza istemişti, 50. Asliye Ceza Mahkemesi ise ‘Bu nesneler silah değildir, delil gösterin’ diyerek iddianameyi kabul etmeyerek savcılığa geri göndermişti, bunun üzerine İstanbul Savcısının ‘Gözlük ile herhalde yüzmeye gitmiyorlardı, eyleme gittikleri çok açıktır, Taksim’de havuz mu var’ laubaliliğiyle iade ettiği iddianameye ne oldu biliyor musunuz? Benim hayatımda hiç görmediğim bir şey oldu, 50. Asliye Ceza Mahkemesi sanıkların ifadesini almaya veya duruşma bile yapmaya gerek görmeyerek hepsi hakkında ‘BERAAT’ kararı verdi! Türkiye’de herkes cemaat savcısı, cemaat hakimi, AKP memuru olacak değil ya! İşte böyle hakimler de var! Türkiye Cumhuriyeti Tayyip Erdoğan’ın babasının çiftliği değildir!

Sol Haber

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.