EnerjiManşet

Greenpeace’den Gazprom’a, Kopenhag – Real Madrid maçı öncesi kırmızı kart

0
Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti (solda) ve derfans oyuncusu Pepe (ortada) eylemi gülümseyerek karşıladı

Real Madrid’in FC Kopenhag ile bu akşam oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesi yaptığı basın toplantısına Greenpeace’in Rus şirketi Gazprom aleyhine yaptığı eylem damga vurdu.

Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti (solda) ve defans oyuncusu Pepe (ortada) eylemi gülümseyerek karşıladı

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti ile defans oyuncusu Pepe’nin hazır bulunduğu basın toplantısı sırasında Pepe’nin Kopenhag maçı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada açıklamanın yapıldığı kürsünün duvarından aşağıya doğru üzerinde “Save The Arctic. Show Gazprom The Red Card” (Kutbu kurtar ve Gazprom’a kırmızı kart göster” ibaresi bulunan bir afiş indi.

http://www.youtube.com/watch?v=ANVzswjN77I

Afişin inmesi sırasında salonu dolduran basın mensuplarının ve Real Madrid teknik direktörü Ancelotti ile futbolcusu Pepe’nin gülümsemelerine yol açan afiş bir süre asılı kaldıktan sonra kürsüye çıkan bir görevli tarafından kaldırıldı.

Greenpeace’in kuzey kutbunun kurtarılmas için kendisine kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini belirttiği Gazprom şirketine karşı ilk eylemi bu değil. Yine bir şampiyonlar ligi maçında Gazprom’un sponsor olarak desteklediği Alman Schalke 04 takımının İsviçre’nin Basel takımı ile deplasmanda karşı karşıya geldiği maç sırasında da Greenpeace aktivistleri tribünlerden Gazprom aleyhine dev bir afiş açmışlardı.

Şu anda Rusya’da bulunan 30 Greenpeace aktivistinin aylarca hapiste kalmalarına da Gazprom şirketi için kuzey kutbuna petrol araştırması yapmak üzere açılan Hollanda bandıralı bir gemiye çıkmaları neden olmuştu. Kefaletle salıverilen ancak halen Rusya dışına çıkmalarına izin verilmeyen 30 aktivistin yargılamaları tutuksuz olarak devam ediyor.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.