ManşetTürkiye

Bir dakikada Türkiye – 9 Aralık 2013

0

Lice’de PKK’nın kaçırdığı 4 asker serbest

8 Aralık Cumartesi akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Lice ilçesi Fis Ovası mevkiinde karayolunu kesip kimlik kontrolü yapan PKK’nın kaçırdığı iki astsubay ve iki uzman çavuş bu sabah serbest bırakıldı. Askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Cumartesi akşamı kendisine sorulan “Kaçırılma sürece zarar verebilir mi?” sorusuna Başbakan Erdoğan “Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. Bunlar da onun bir benzeridir. Fakat her halükarda biz tabii bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz.” demişti. “Çağrınız var mı?” sorusuna ise “Çağrımız bir an önce askerlerimizi bırakmaları, başka bir söylenecek bir söz yok” diyerek karşılık vermişti.

Diyarbakır’da Mehmet Reşit ve Veysel İşbilir’in öldürülmesinin protestosunda 10 yaralı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan protestoda Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir’in polis kurşunuyla öldürülmesini protesto etmek için Diyarbakır’da BDP il Başkanlığı önünde toplanan grup yürüyüş yapmak istedi. Polis grupta yasadışı pankartlar ve yüzü kapalı kişiler olduğu gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Yüzü kapalı kişiler gruptan ayrıldıktan ve pankartlar kaldırılıktan sonra izin verilen yürüyüşte pankartlar tekrar açılınca polis tekrar yürüyüşü durdurdu. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak’ın basın açıklamasından sonra göstericilere polis tazyikli su ve gaz bombasıyla saldırdı. 4’ü polis, 1’i basın mensubu 10 kişi yaralandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.