ManşetYeşillerden

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Genel Konferansı Eş Sözcüleri ve Parti Meclisini seçiyor

0

Yeşil gazetenin seçim komisyonundan aldığı bilgiye göre sayım halen devam ediyor ve gayrı resmi ilk  sonuçlar ancak sabaha karşı açıklanabilecekmis . Seçim sonuçları için Yeşil Gazete’yi takip etmeye devam edin.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Genel Konferansı Eş Sözcüleri ve Parti Meclisini seçiyor. Arif Ali Cangı, Naci Sönmez ve Sevil Turan Eş Sözcülüğe aday oldular.30 Kasım 2013 Cumartesi sabah saat onda başlayanYSGP Konferansı Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapıldı. YSGP 1. Olağan Büyük Konferansında saat 19’da seçimlere geçildi. Gün boyunca konferanstan internet üzerinden canlı yayın yapıldı.
Seçime geçilmeden önce karar önergeleri ve gündeminin de tamamlanmasının ardından Eş Sözcü adayları Arif Ali Cangı, Naci Sönmez ve Sevil Turan kürsüye gelerek konuşmalarını yaptılar.
Ardından seçim, sayım ve itiraz kurulları oluşturularak, seçimlere geçildi. Delegeler tarafından Parti Meclisine 75 asil ve 15 fahri üye seçilecek. Üç adaydan ikisi ise Parti Eş Sözcülüğüne seçilecek.
EŞ SÖZCÜ ADAYLARININ KONUŞMALARI

Yeşiller ve Sol Gelecek Eş Sözcülüğüne tekrar aday olan Sevil Turan ise konuşmasında şöyle dedi:
“Siyaset benim için bir varoluş meselesi. Nasıl yaşıyorsam öyle siyaset yapıyorum. Benim için başlangıç noktası kadın olmaktır. Geçen dönemde beklentilerimiz büyük ölçüde başarıya ulaştı. Elbette eksiklerimiz ve kusurlarımız da oldu. Tüm arkadaşlarıma özverili çalışmaları için teşekkür ederim.
Geleceğin siyaseti samimiyet ve diyalog üzerinden kurulacak. Bu anlayışla ilerlemeliyiz. Yapısal sorunlarımızı mutlaka aşmalıyız. Katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir siyaset örgütlemeliyiz.”
Eş Sözcülüğe tekrar aday olan Arif Ali Cangı konuşmasında şöyle dedi:
“Geçtiğimiz 1 yıl boyunca hep kolektif akıl yaratmak ve kararları ortaklaşa oluşturmak için çaba gösterdim. En büyük şansım diğer sözcümüz Sevil Turan ile birlikte çalışmaktı. Genç yaşına rağmen onunla çalışmak benim için bir fırsattı. Başarılı olduysam en önemli katkı onundur ve kendisine teşekkür ediyorum. Tabii sevgili eşim Banu’ya da teşekkür ediyorum. İki kızım var ve ailemden çaldığım zamanlar için gösrediği destek ve hoşgörü için eşime teşekkür borçluyum.
Benden genel başkanlık ve liderlik yapmamı beklemeyin. Çünkü ben bu partinin sözcülüğüne adayım. Yumruğumu masaya vurmamı da beklemeyin, güler yüzlü siyaset yapmaya devam edeceğim. Görevimi İzmir’den yapmaya devam edeceğim çünkü yaşamımı orada sürdürüyorum. Zaten bu parti çok merkezli siyaset yapabilmeli ve giderek merkezsiz siyaset sürdürebilmelidir. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi benim siyaset anlayışımın tam karşılığını bulduğu partidir. Eş sözcülüğe seçilemesem de sade üye olarak elbette görevlerimi yapmaya devam edeceğim.”
Kongrede eş sözcülüğe aday olan İstanbul Eş Sözcüsü Naci Sönmez, konuşmasında şöyle dedi:
“Yola çıktığımız 2 yıldan bu yana önemli mesafeler katettik. Önerdiğimiz yeni siyasetin doğruluğunu son olarak Gezi direnişi kanıtladı. Buna rağmen partimiz gerekli atılımı gerçekleştiremedi. Bunun tek tek hiç birimiz kabahatlisi değiliz ama bu örgütü harekete geçirip ayağa kaldırmamız gerekir. İyi insanlar olmak ve doğru şeyler konuşmak yetmez.
Ülke ciddi bir eşikten geçiyor. beklemeye ve vites küçültmeye tahammül yoktur. Doğru şeyler savunuyoruz ama maalesef yeterli sözü kuramıyoruz. Büyük siyaset geniş koalisyonlar oluşturmayı gerektirir. Siyaseten savunduğunuz fikirlerin hayatta da bir karşılığı olması gerekir. Hepimizin bir geçmiş siyasi geleneği var ama yeni bir siyaset oluşturmak için burada buluştuk ve önemli mesafe katettik. Demokrasi dışı bir tutuma kendimizi hiç kaptırmadık.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.