Doğa MücadelesiManşet

Kuzey Ormanları Savunması: “1 Aralık’ ta Sarıyer’e gel!”

0

Kuzey Ormanları Savunması 1 Aralık Pazar günü Belgrad Ormanları için bir etkinlik ve basın açıklaması düzenliyor.

Kuzey Ormanları Savunması 1 Aralık Pazar günü, Belgrad Ormanları’na yönelik tehditlere dikkat çekmek; 3. Köprü inşaatı nedeniyle tahrip edilen en geniş kesim alanlarından birinde gözlemde bulunmak ve orman katliamının sorumluları arasında olan Orman Bakanlığı’nı protesto etme amacıyla bir etkinlik ve basın açıklaması düzenliyor.

 

Eylemin ilk etabında, Belgrad Ormanı-Neşet suyu mevkiinde araçlar ile Ayazma- Yangın Kulesi mevkiine gidileceği Şahin Tepesi yönünde kesim alanları içerisinde yürüyüş yapılacağı; ikinci etapta ise Hacıosman Metro durağında toplanarak Maslak’ta bulunan Orman Bölge Müdürlüğü’ne gidilip burada bir etkinlik ve basın açıklaması düzenleneceği belirtiliyor.

Belgrad Ormanları’nın  “Muhafaza Ormanı” statüsünden çıkartılarak, yapılaşmaya izin verilen bir Tabiat Parkı’ na dönüştürüldüğünü; bir ticari işletme olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen bu kamusal-doğal varlığın Kuzey Ormanları’nın bir parçası olarak yok oluşa sürüklendiğini belirten Kuzey Ormanları Savunması;  ormanı, havayı, suyu savunmak için çağrıda bulunuyor.

Etkinlik ile ilgili bilgi için Kuzey Ormanları Savunması’nın twitter hesabı ve facebook sayfası ziyaret edilebilir.

 

(Yeşil Gazete)

 


You may also like

Comments

Comments are closed.