Kültür-SanatManşet

En iyi yerli kısalar ve oscar adayı animasyonlar 7.Sinepark’ta

0

Galatasaray Üniversitesi Medya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (MEDİAR) bu yıl yedincisini düzenlendiği Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali, 2-6 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Festivalin mekânları Galatasaray Üniversite yanında İstanbul Modern, Fransız Kültür Merkezi ve Beyoğlu Sineması.

 

Sinepark’ın 2013 süprizi Oscar adayı kısa animasyonlar

50 kısa filmin yanı sıra “tür” sineması odaklı konferans, çalıştay, panel ve özel gösterimler de festivalin etkinlikleri arasında yer alıyor. Sinepark’ın 2013 süprizi ise Oscar adayı kısa animasyonlar. Oscar özel seansı 6 Aralık Cuma günü saat 13.00’te Shorts TV işbirliği ile Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

Kısa Tür Filmi Festivali Sinepark’ta bu yıl her “tür” çevreci

7. Sinepark’a başvuracaklar; doğada yok olması 100 yıl alan alüminyum, 1000 yılı bulan polikarbon ve farklı metal, boya karışımlarından üretilen DVD kopyalar yerine, filmlerinin web bağlantılarını gönderecekler. YouTube, Vimeo, Dailymotion gibi video barındırma hizmeti sunan sitelere ya da kişisel web sitesi / bloglara yüklenecek kısa filmler ve online doldurulacak başvuru formu sayesinde her yıl yaklaşık 200 filmin başvurduğu Sinepark; geri dönüşümü sınırlı, başvuru adedi kadar kargo poşetinden tasarruf etmiş, bu kadar kargonun taşınması esnasında atmosfere salınacak yaklaşık 120 ton CO2’nin önüne geçmiş ve payına düşen 0,0051 ağacı kurtarmış olacak.



Festival jürisi ve yarışma kategorileri

Festivalin ödül töreni 6 Aralık’ta Beyoğlu Sineması’nda yapılacak. Kategori birincilerini ana sponsor Grundig ödüllendirecek. Türkiye’den ilk ve tek festival ortağı olarak Sinepark’ı seçen Shorts TV de belirleyeceği bir filmin uluslararası dağıtımını üstlenecek. Jüri Belmin Söylemez, Tülin Özen, Cüneyt Cebenoyan, Nida Karabol Akdeniz ve Deniz Eyüpoğlu Aydın’dan oluşuyor.

Festivalin yarışma kategorileri; dram türüne giren kısa filmleri ağırlayan “Alabora, korku, aksiyon, fantastik ve bilimkurgu türündeki kurmaca kısalara açık “Korku Tüneli”, kısa belgesellerin karşı karşıya geldiği “Çarpışan Aramalar”, komedilerin mekânı “Komikaze” ve deneysel kısalara kapılarını açan “Labirent” ve lise öğrencilerinin kısa filmlerinin “Atlıkarınca”.

Festivalin gösterim programı şurada görülebilir.
Festival websitesine ulaşmak için tıklayın.

 

(Yeşil Gazete)

 


You may also like

Comments

Comments are closed.