Duyurular

Elektronik atıkların geri dönüşümü için eski ampülünü getir enerji tasarruflu ampülü götür kampanyası

0

Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD)  , Enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla  , toplamda 1000 adetle sınırlı olmak üzere 18 -22 Kasım tarihleri arasında çalışan çalışmayan , eski ampülünü getirene enerji tasarruflu ampül hediye edecek.

Kampanya sadece ampüllerle sınırlı değil. Eski ve kullanılmayan her türlü elektronik eşyanın kabul edileceği bir stand’ın da  açılacağı organizasyonda , lisanslı  elektronik atık geri dönüşüm firmaları , atıkları geri dönüştürmek üzere toplayacak.

EAGD  başkanı , Çevre Mühendisi Burak Köktürk ; ” Kuruluşumuzun ilk yılında böyle anlamlı bir aktivite ile Enerji tasarrufunun önemine vurgu yapmak istedik , dernek merkezimize , çalışan , çalışmayan  ampülünü getiren herkese 1 adet enerji tasarruflu ampül hediye edeceğiz “ şeklinde konuştu.

Türkiyedeki elektronik atıkların ayrı toplanması ve geri dönüştürülüp ülke ekonomisine geri kazandırılması gerektiğini belirten Köktürk , “Ülkemizde her sene 400 bin ton elektronik atık oluşuyor  ve sadece %3’ü Lisanslı firmalar tarafından geri dönüştürülebiliyor , bu yüzdenin artması için okullarda eğitimler veriyor , lisanslı geri dönüşüm firmalarıyla ortaklaşa atık toplama yarışmaları düzenliyor” diyerek , üniversitelerin çevre kulüpleriyle ortaklaşa seminerler düzenlediklerini de vurguladı.

Toplanılacak elektronik atıklardan elde edilecek gelirle , dernek bünyesinde sadece meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin kullanımına açık bir laboratuar kurulması planlanıyor.

Bilgi için eagd.org.tr/

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.