Doğa MücadelesiManşet

Direnen kazanıyor: Kuzguncuk Bostanı da kurtuldu

0

Kuzguncuklular Derneği’nin uzun süredir Kuzguncuk Bostanı’nın korunması için verdiği mücadele sonuç verdi. Kuzguncuk halkının da tam destek verdiği mücadele sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Komisyonu derneğe resmi bir yazı göndererek bostan üzerinde yapılması planlanan özel okul projesinden Kuzguncuk mimari dokusuna ve yakın çevre yapı karakterine uygun olmaması nedeni ile vazgeçildiğini bildirdi.

Kuzguncuklular Derneği tarafından muştulanan bu kutlu habere ilişkin mektubu tüm direnenlere inanç aşılamak adına aynen yayınlıyoruz;

“Sevgili Dostlar,

Güne çok güzel bir haberle başladık hemen sizlerle de paylaşıp bu sevinci hepimizin yaşamasını istedik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü komisyonunun Kuzguncuk Bostanı ile ilgili aldığı son karar derneğimize ulaştı. Ekli dosyada göreceğiniz metinlerde detaylar var, ama sonuç olarak girişimlerimizin ve mücadelemizin bizleri olumlu noktalara taşıdığını görmekteyiz.

Tüm kurul kararları ve Kuzguncuklular Derneği’nin başvuru dilekçelerinde yazdığı detaylı araştırma belgelerinden de yararlanarak, yapılması talep edilen özel okul projesinde belirtilen yapı kütlesinin Kuzguncuk mimari dokusuna ve yakın çevre yapı karakterine uygun olmadığına karar vermişler.

Derneğimizin bu olayda bir taraf olarak kabul edilmesi, Kuzguncuk halkıyla beraber yürütülen mücadelenin bir sonucudur. Bundan dolayı belgenin derneğimize resmi bir yazı ile ulaştırılması ve içerikteki red karari, Kuzguncuk Bostanı ve mahalledeki yaşayanları ve bu mücadeleye destek olan herkes icin önemlidir. Derneğimizin yasal başvurularında bizlere yardımcı olan avukatlarımıza (onlara da ayrıca teşekkürü bir borç biliriz) da danışarak kararların inceleneceğini belirtir, bu kazanımlar herkesin emeğinin bir sonucu olduğu için herkese bostanımız adına teşekkür ederiz.

Sevgiler,
Kuzguncuklular Derneği Yönetim Kurulu”

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.