ManşetTürkiye

Erdoğan’dan Bülent Arınç’a Yalanlama

0

Türkiye’de, kızlı erkekli öğrenciler tartışması 2 gündür gündemi meşgul ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 04 Kasım 2013 tarihinde üniversitelerdeki yurt yetersizliği sorunlarına dikkat çekerken, “ Kız – erkek öğrenci aynı evde kalamaz. Talimatını verdik, denetimi yapılacak” demesiyle başlayan tartışma önce sosyal medya sonra haber siteleri derken akşamki Bakanlar Kurulu Toplantısı çıkışında düzenlenen basın toplantısında da kendine yer bulmuştu.

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı çıkışında medyaya yansıyan bu sözlere itiraz ederek dünkü şu açıklamayı yapmıştı:

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin birlikte kalmalarıyla ilgili basında çıkan haberleri hatırlatması üzerine Arınç, Kızılcahamam’daki kamp da 4.5 saat 29 milletvekilinin söz alarak bakanlara Türkiye ile ilgili her konuda soru sorduğuna dikkat çekerek, “Dışarıya bir şekilde yansıması gerçekçi değil. Ucundan kenarından hiç de gerçekçi olmayan bazı bilgiler edinilmiş olabilir. Bunlar bilgi değil duyum” dedi.

Gazetelere yansıdığı şekilde, özel evlerde kalan öğrencilerin denetleneceği şekilde haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Arınç, “Başbakanımız böyle bir ifadesi söz konusu değil. Özel evlerde kalanların ne yapıp yapmadığı bizim ilgili alanımız içinde değil” ifadesini kullandı.

Ancak, Başbakan Erdoğan, henüz Bülent Arınç’ın konuşmasının dumanı tütmeye devam ederken; bugünkü (05.11.2013) AKP Grup Toplantı’sında kendi hükümet temsilcisini yalanlayarak sözlerinin arkasında durduğunu belirtti.

“Ne konuşuyorsak arkasında dururuz, hiçbir şeyin karşısında eğilip bükülmeyiz. O yüzden söylediğini inkar eden siyasetçi değilim. Hiçbir kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğini söylememe rağmen halen bu tarz ithamlara maruz bırakılıyoruz” diyen Başbakan; sözlerine şöyle devam etti:

“Muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir. Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, ‘devlet nerede’ diye”

(Devin Bahçeci – Yeşil Gazete”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.