Kültür-SanatManşet

Vizyonda bu hafta

0

1 Kasım’da Vizyona Girecek olan 8 ve Başka Sinema Alternatif Film gösterim ağının göstereceği 2 film (Frances ha ortak gösterilecek yapım) sinemaseverlerle buluşacak.

Vizyona giren yapımlar arasında 3 yerli yapım(Behzat Ç: Ankara Yanıyor, Sen Aydınlatırsın Geceyi ve Aziz Ayşe  ve 2 Animasyon(Kahraman İkili, Acemi Gladyatör) yapım yer alıyor. Diğer filmler ise Frances Ha, Hunt, Last Vegas, Thor: Karanlık Dünya, Son Durak

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Kasım ayı ile birlikte sinema salonlarında yıl boyunca merakla beklenen yapımlar gösterime girmeye başlıyor. Öncelikle uzun zamandan beri beklenen yerli yapımlardan bahsetmemiz gerekir diye düşünüyorum..

Siyah Beyaz Vizyon Filmi; Sen Aydınlatırsın Geceyi

Onur Ünlü’nün Altın Lale ödüllü ve her festivalde sinemasever tarafından beğenilen Sen Aydınlatırsın Geceyi adlı filmi nihayet vizyonda. Siyah Beyaz olduğu için sinema dağıtım karteli tarafından vizyona alınmayan başarılı yapım Alternatif Film Gösterim Ağı olan Başka Sinema projesi ile İstanbul ve Ankara’da seans ve gün kaygısı olmadan 1 ay boyunca izleyiciyle buluşacak..

Filmin Konusu; Anadolu’da bir kasabadaki aşk hikayesini konu alan filmin kahramanlarının ise işe yaramasa da farklı doğa üstü güçlere sahipler. Fakat işlerine yaramıyor. Gerçeklik ile hayatın absürd taraflarını bir araya getirmekte usta olan Onur Ünlü, anlattığı dram hikayesini ajite etmeden aksine absürd anlatımla birleştirdiği özgün senaryosu farklı bir filmin ortaya çıkmasındaki en önemli unsur. Yılın en başarılı yerli yapımı diye nitelendirebileceğimiz Sen Aydınlatırsın Geceyi, Beyoğlu Beyoğlu, Altınuzade Capitol, Kadıköy Rexx, Ankara Büyülü Fener sinema salonlarında  bir günde 3 farklı seansta izleyebilirsiniz..

Behzat Ç: Ankara Yanıyor

Behzat komiserim karakteri ile dizi dünyamızın unutulmayacak karakterinden biri haline gelen Erdal Beşikçioğlu’nun rol aldığı Behzat Ç: Ankara Yanıyor filmi haftanın önemli yapımlarından bir tanesi. Behzat Ç dizisinin son bulmasından sonra çekilen Ankara Yanıyor adlı filmin yönetmen koltuğunda ilk filmde olduğu gibi Serdar Akar oturuyor.

Geniş ve kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip olan Behzat Ç: Ankara Yanıyor filmi aksiyon sahnelerinin yanı sıra, başta sonra devam eden temposuyla izleyicinin hoşuna gidecek bir içeriğe sahip.

Hunt / Onur Savaşı

Danimarka sinemasının ve Dogma 95’in kurucularından yönetmen Thomas Vinterberg,  bol ödüllü filmi Hunt/ Onur Savaşında gelişmiş toplumlarda toplumsal sorunları çözme, algılama ve linç kültürünü masaya yatırıyor. Kreş’te çalışan Lucas’ın yakın arkadaşının küçük bir kızını taciz etmedi iddiasıyla hayatının yaşanmaz hale gelmesini ve bu durumun toplumsal anlamda çözümsüzlüğünü başarılı bir şekilde sinema aktaran bir yapım. Mads Mikkelsen’in göstermiş olduğu performansla 2012 Cannes Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştü.

Hunt/ Onur Savaşı Başka Sinema etkinliğinde Beyoğlu Beyoğlu, Altınuzade Capitol, Kadıköy Rexx, Ankara Büyülü Fener sinema salonlarında  bir günde 3 farklı seansta izleyebilirsiniz..

 

Fruitvale Station/ Son Durak

Sundance film festivalinden ödülle dönen Fruitvale Station/ Son Durak adlı yapım başarılı senaryo ve kurgusuyla Oscar’a aday olarak gösterilen yapımlardan bir tanesi. Yönetmen Ryan Coogler’ın ilk uzun metrajlı filmi olma özelliği taşıyan “Fruitvale Station / Son Durak” yaşanmış bir olaydan esinlenen bu yapım, polis şiddetini anlatan bir film olarak dikkat çekiyor.

 

Frances Ha

İlk olarak İf İstanbul Film Festivali daha sonra Altın Koza Film Festivalinde gösterilen Frances Ha konusu ve başrol oyuncusu Greta Gerwig’in performansıyla akılda kalıcı bir  film olarak sinemaseverlerin beğenisi kazanacak bir yapım.

Filmin senaryosunu yönetmen Noah Baumbach’la birlikte kaleme alan Gerwig’in filmin içinde canlandırdığı karakterin insanlara güç verecek nitelikte olmasının yanısıra Greta Gerwig’in akıldan çıkmayacak doğaçlama anlarla dolu performansı, Frances Ha’yı senenin en büyüleyici seyirliklerinden biri yapıyor. Siyah beyaz görüntüleri ile izleyicilerde  nostalji duygusunu yaşatan Frances Ha doğal sahneleriyle New York’un aşinalık yaratan görüntülerini beyazperdeye aktarmayı başaran bir film.

Filmin konusu , Frances bir dans kumpanyasında çırak olarak çalışsa da bir dansçı değildir. Büyük ve teferruatlı hayalleri olmasına rağmen, New York’ta yaşamanın ekonomik zorluklarından o da payını almaktadır. Oda arkadaşı Sophie’yle de araları bozulduğunda, henüz adım attığı yetişkinler dünyası Frances için iyice şaşırtıcı bir hal alır.,. Frances’in yersiz yurtsuzluğunu vurgulamak için sürekli değiştirdiği ev adreslerinin etrafında kurulan bu gösterişsiz başyapıtın yaratıcılığı hiç tükenmiyor.

Frances Ha hem vizyon filmi olarak hemde Başka Sinema organizasyonu tarafından gösterime girecek. Sadece 4 kopya ile sinemaseverle buluşacak Frances Ha Başka sinema organizasyonu sayesinde Kasım ayı boyunca Beyoğlu Beyoğlu, Altınuzade Capitol, Kadıköy Rexx, Ankara Büyülü Fener sinema salonlarında  bir günde 3 farklı seansta izleyebilirsiniz..

 

Haber: Muhittin Kurban

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.