Hayvan HaklarıManşet

Kadıköy’de #direnvegan yürüyüşü: Direniş Mutfakta, Gardıropta, Sokakta!

0

Gezi Parkı Vegan Forumu’nun (#direnvegan) çağrısııyla 1 Kasım Dünya Vegan günü’nde Kadıköy’de gerçekleşen #direnvegan yürüyüşüne Gezi Parkı Vegan Forumu katılımcılarının yanı sıra Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Vegan Özgürlük Hareketi, Vegan Sözlük, Vegan Yaşam Kulübü/Vegan Sosyalizm, Yeryüzü ve Hayvan Aktivistleri de katıldı.

1 Kasım Cuma Saat 19.00’da Kadıköy Boğa heykelinin önünden başlayan yürüyüş, Bahariye Caddesi boyunca sürdü. Grup Moda Havuz’da yaptıkları basın açıklamasının ardından Kadıköy sokaklarında yürüyüşü sürdürdü ve Mango, Deriden, McDonald’s, Burger King gibi hayvan sömürüsüyle özdeşleşmiş markaların mağazaları önünde sloganlar attı.

“Ağaca, hayvana, gezegene, özgürlük”, “Hayvan yenen devrim, devrim değildir”, ”Devlet sistem erkek şiddet mezbahalardan yükseliyor”, Mutlu inek yok, katliam var! Katliam varsa direniş var” sloganlarını atan grup, “Arama arama başka yerde arama, Özgürlük son kafesin kırıldığı yerdedir” şarkısını söyledi.

Yaptıkları basın açıklamasında vegan olmanın hayvan sömürüsüne ve tahakkümüne son vermesinin yanı sıra, iklim değişikliğini durdurmak içinde önemli bir adım olduğunu, hem su ve gıda adaletsizliğinin çözüm yolu hem de fiziksel / ruhsal olarak sağlıklı bir yaşamın koşulu sayılması gerektiğini vurgulayan grup, hükümetin ODTÜ’de yol, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü gibi projeler sebebiyle sürdürdüğü doğanın yıkıma uğratıldığı projeleri de protesto etti.

Vegan aktivistler basın açıklamasını şu sözlerle sonlardı: “Gezegeni ve hissedebilir canlıları sömüren ve yıkıma uğratan türcü politikalara ve pratiklere karşı mücadele sürüyor, bu daha başlangıç! Direnişi sadece sokaklarda bırakmamak ve yaşamın her alanına taşımak adına “Mutfak ve gardırop da bir direniş alanıdır” diyoruz ve herkesi vegan olmaya davet ediyoruz.”

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.