Hayvan HaklarıManşet

Kozmetik hayvan deneyleri Türkiye’de de yasaklansın!

0

Türkiye Vegan&Vejetaryenler Derneği 1 Kasım Dünya Vegan gününde change.org’da başlattığı imza kampanyası ile Sağlık Bakanlığı’na Kozmetik ürünlerin geliştirilmesi deneylerinde hayvanların kullanılmasının yasaklanması çağrısı yaptı.

11 Mart 2013’de Avrupa Birliği’ni oluşturan tüm ülkeleri kapsayacak şekilde  hayvanlar üzerinde denenen her tür kozmetik ve kişisel bakım ürününün satışı yasaklandı. Bu yasağın kapsamı daha da genişletilerek Avrupa Birliği’nin dışındaki ülkelerden ithal edilen ürünler için de geçerli hale getirildi.

Vegan&Vejetaryenler Derneği Türkiye’nin başlattığı imza kampanyasında Sağlık Bakanlığı’nın da bu yasağı geçerli hale getirmesi için tüm hayvan hakları savunucuları imza atmaya çağırılıyor.

Dernek tarafından hazırlanan metinde her yıl yeni ürünlerin denenmesi amacıyla AB ülkelerinde yaklaşık 38 bin hayvan gereksiz bir biçimde çeşitli acılara maruz bırakılarak  öldürülmekte olduğu belirtilirken ülkemizde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile bilimsel araştırmalar için hayvan deneylerine izin verildiği ifade ediliyor.

Bu yasağın tüm hayvan deneylerinin sonlandırılmasının başlangıcı olmasının temenni edildiği Kozmetik hayvan deneyleri Türkiye’de de yasaklansın imza kampanyasına katılmak için: change.org/tr/kampanyalar/kozmetik-hayvan-deneyleri-türkiye-de-de-yasaklansın

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.