ManşetTarım-Gıda

Çankaya’da Tohum Takas Şenliği

0

İç Anadolu’nun ilk Tohum Takas Şenliği, Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde 25-26 Ekim tarihlerinde yapıldı. Çankaya Belediyesi’nin Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olan Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki merkezinde gerçekleşen şenlik kapsamında paneller gerçekleşti, standlar kuruldu.

Seferihisar Belediyesi, Doğal Besin ve Bilinçli Beslenme Grubu, Kır Çocukları, Tahtacıörencik Köylüleri, Buğday Derneği, Güneşköy Kooperatifi’nin de katıldığı şenlikte gıda hakkı, yerli tohumların önemi, kırsal kalkınma, küçük üreticinin hakları konularında pek çok konuşma ve tartışma yapıldı.

Panellere katılan konuşmacılar arasında İlhan Koçulu, Vehbi Ersöz, Hüseyin Genç gibi üretici temsilcileri, Tayfun Özkaya, İnci Gökmen gibi akademisyenler, Abdullah Aysu, Mustafa Alper Ülgen, Ceyhan Temurcu gibi sivil toplum temsilcileri bulunuyordu.


Tohumculukla ilgili mevzuatın yerli tohum çeşitlerinin üretim ve paylaşımında engeller yarattığı, geleneksel üretim biçimlerinin de tohumlarla birlikte pek çok hukuksal engelle karşılaştığı, küçük üreticinin tohum başta olmak üzere üretimin her aşamasında yaşamını güçlükle devam ettirdiği konularına değinildi. Yerel gıda üretim – kullanım zincirlerinin kurulmasının ekolojik, ekonomik ve sosyal önemine dikkat çekildi.

Ankara halkının yoğun ilgi gösterdiği şenlikte çocukların ve halk oyunları gruplarının katıldığı gösteriler de gerçekleşti.

 

Haber: Güneşin Aydemir

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.