KitapManşetYaşam

2013’ün Yeşil Atlas’ı geliyor : Bir ağaç neden kutsaldır?

0

Atlas Dergisi’nin doğa eki Yeşil Atlas’ın 2013 sayısı derginin Kasım sayısı ile birlikte yayında. Yılda bir kere çıkan Yeşil Atlas’ın bu yılki konusu ”bizi besleyen doğa” oldu. Hiç farketmesek de, uğruna çalışmasak da doğal düzen devam ediyor ve insanoğlu karnını doyuruyor, çıplaklığını örtüyor, barınıyor doğanın verdikleriyle. Lakin, insan bu ya, çiğ süt emmiş, yaptığı haksızlıklar da boyu geçti!

İnsan doğayı bilse belki sever, sevse korur, sakınır diye düşünüyoruz. İşte bu bilgi eksikliğini doldurmak için yayınlanıyor Yeşil Atlas.

Yeşil’in içinde topraktan, mantarlara; arılardan yenebilir otlara kadar pek çok konu var. Hepsinin ortak noktası bizi doyuruyor olmaları.

Ve elbette doğaya yaptıklarımız karşısında çaresiz kalacak olan okurun yüreğine su serpmeden bırakmadık. Şehirde dahi kendi gıdamızı yetiştirebileceğimize dikkat çektik, örnekler sunduk.

Bir şey daha fısıldayayım, Yeşil Gazete sayfalarından tanıdığınız Durukan Dudu, Aytaç Timur da yazılarını esirgemedi Yeşil Atlas’tan.

Nasıl edineceğiz bu Yeşil Atlas’ı diye soruyor olmalısınız?!. Kasım ayındaki Atlas Dergisi’nin eki olarak armağanınız olacak. Gelin de sevinmeyin şu işe!

Yeşil Atlas’ın bu yıl ortaya koyduğu bir soru var, cevabını hep birlikte bulmamız, tecrübe etmemiz gerek: Bir ağaç neden kutsaldır?

Buyrun, çıkın işin içinden. Soruyorum gerçekten:

Bir ağaç neden kutsaldır?

 

Haber: Güneşin Aydemir

(Yeşil Gazete)

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.