Spor

El Clasico’ya çocuk ayarı!

0

Barcelona kulübü 26 Ekim tarihinde Real Madrid ile oynayacakları El Clasico maçında 7 yaşın altındaki çocukların stada bedava girmesini engelleyeceklerini duyurdu.

Karar İspanya’da büyük tepki topladı. Eleştirilerin yoğunlaşması üzerine resmi bir açıklama yapmak zorunda kalan başkan Sandro Rosell,”Bana çocuk katili diyeceklerine çocukları stada bırakmayan başkan desinler daha iyi” açıklamasını yaptı. Başkan Rosell, bu kararı alırken zorlandıklarını da sözlerine ekleyerek, güvenlik yetkilileri ile yapılan toplantılar sonucunda böyle bir uygulamayı yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Çocuk Taraftarlara Yer Yok!

Kulüp yetkilileri ise Barcelona – Real Madrid maçında 100 bin biletin tamamının satıldığını ve bu karşılaşma için yaklaşık 40 bin çocuğun da aileleri ile birlikte stada giriş yapabileceklerini tespit ettiklerini belirttiler. Çocuklarla birlikte Nou Camp stadında 140 bin kişinin olabileceğini hatırlatan yetkililer olası bir kazada bundan en fazla zarar görecek kesimin ise miniklerin olabileceği uyarısı yaptılar. Karşılaşmanın yerel saat ile 18.00’da oynanması üzerine de açıklama yapan Barselona kulübü bu saatin çocukların bu karşılaşmaya büyük ilgi göstermesindeki en önemli faktör olduğunu söylediler.

İspanyol medyası, Barcelona kulübünün asıl amacının 7 yaş altı bedava olan girişleri paralı yaparak önemli bir gelir etmek olduğuna dikkat çektiler. Barselona’da ailelerin çocukları ile maçları seyretmenin bir gelenek olduğuna işaret eden gazeteler, başkan Rosell’in bu geleneği para için yok etmekle asıl kendi sonunu hazırladığını yazdılar.

 

Yeşil Gazete

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.