ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa – 3 Ekim Perşembe

0

Son 12 çift turna

Doğa Derneği ve Dünya Turna Vakfı’nın yaptığı araştırlamalara göre Anadolu’da üreyebilen 12 çift turna ve 19 yavru kayıt edildi.

Turnalar sulak alanlara yuva kuruyor ve ürüyor ancak bu alanların tarım alanı açmak ve hayvan otlatmak için kurutulması nedeniyle soyları tükeniyor. Alevi-Bektaşi kültüründe turnaların kutsal kabul edilmesi nedeniyle Sivas bölgesinde turnalar zarar görmeden nesillerini sürdürebiliyor. Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz araştırma sonuçlarıyla ilgili “Doğanın ve kültürün birlikte yok olduğunun en büyük göstergesi turnanın da yok oluşudur. Turnaları yaşatmak, sadece doğanın değil Anadolu’nun doğa ile uyumlu yaşam kültürünün de, köklerimizin de yaşaması için önemli ve zorunludur” dedi.

Hasan Ferit’in cenazesi Gülsuyu’na gidiyor

Maltepe Gülsuyu’nda Pazar günü uyuşturucu çetelerinin karıştığı olayda açılan ateşle öldürülen Hasan Ferit’in cenazesi Küçük Armutlu Cemevinden Gülsuyu’na doğru yola çıktı. Dün ailenin cenazeyi Gülsuyu’na götürüp Gazi Mahallesine defnetme talebi İstanbul Valisi Avni Mutlu tarafından reddedilmişti. Bugün Vali Mutlu’nun iziniyle barikatlar kaldırıldı. 12.00’de yola çıkarılacak cenazenin 13.00’te Gülsuyu’na varmasıyla anma töreni düzenlenecek ve tören sonrasında 15.30’da Gazi Mahallesine defnedilecek.

Eskişehir Valisi’nden İsmail Saymaz’a: “Siz zaten hem savcı, hem hakim, hem avukatsınız”

Yok canım ne haddimize, hepsi sizsiniz.

Eskişehir Valisi Azim Tuna İçişleri Bakanlığı mail adresinden Radikal muhabiri İsmail Saymaz’a Ali İsmail Korkmaz cinayetini haber yapma biçimini “eleştirdiği” bir mail gönderdi. Tuna mailinde Saymaz’a “Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin” yazdı. Saymaz verdiği yanıtta sadece işini yaptığını ve tüm yaptığı haberlere Tuna’nın herhangi bir yorum yapmadığını belirtti. Vali Tuna bugün tüm basın kuruluşlarına yaptığı yazılı açıklamada ise: “Radikal Gazetesi Muhabiri İsmail Saymaz’ın kişisel e-postasına gönderilen mail yukarıda ifade edilen yerli yersiz ve süreklilik arz eden yanlış ve çarpıtılmış haberlere sitem, bir manada tepki amacıyla ‘kişiye özel’ olarak gönderilmiştir ve medyada ele alınış biçimine ilişkin kişisel rahatsızlığımı ifade etmenin ötesinde bir anlam taşımamaktadır.” diyerek Saymaz’ın gazeteci kimliğine değil, şahsına hakaret ettiğinin altını çizdi.

İzmir Ege Üniversitesi’nde kızlı erkekli eylemleri devam ediyor

Geçtiğimiz haftalarda yurtların kız-erkek olarak ayrılmasıyla yurtsuz kaldıkları için eylem yapan öğrencilerin yurt sıkıntıları çözülmediği gibi yenileri eklendi. Akşam saatlerinde bir araya gelen kız öğrenciler, bu eylemlere bir yenisini ekledi. Yurdun 111 TL olan aylık ücretin 170 TL’ye, giriş saatlerinin de 23.00’ten 21.00’e alınacağını öğrendiklerini belirten öğrenciler, duruma tepki göstermek için, dün saat 20.00 sıralarında, kurumun bahçesinde toplandı.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.