ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa – 27 Eylül Cuma

0

Bingöl’de 110 öğrenci zehirlendi

Taşımalı sistemle Merkez Gazi, Kırkağıl, Çeltiksuyu, Gözeler, Sarıçiçek, Gazi, Sancak ve Yamaç Pansiyonlu İlköğretim Okulu ile Bingöl Lisesi’ndeki 110 öğrenci, öğle yemeğinde makarna ve yoğurt yedi. Yemekten sonra bazı öğrenciler ders sırasında, bazıları ise evlerinde mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti yaşayınca Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Bingöl’de firar eden 18 mahkumdan 17’si yakalandı

Bingöl M Tipi Cezaevinden tünel kazarak firar eden 18 mahkumdan 17’si yakalandı. Adalet Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada Bingöl cezaevi müdürü, üç tane ikinci müdür ve başmemurun görevden alındığını duyurdu.

Beşir Atalay “demokratikleşme” paketi ile ilgili gaz vermeye devam ediyor

Öyle ki artık heyecandan yerimizde duramıyoruz. Atalay yine demokratikleşme paketi ile ilgili “çok sürpriz var” açıklamasında bulundu. Atalay “Basında çok şey çıksa da orada çok sürprizler var. İnsanları şaşırtacak, ezberleri bozacak çok şey var orada ve Türkiye’nin gerçekten demokratikleşme adına attığı en önemli adımlar olacak” dedi. Paket 30 Eylül’de Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacak, biz de o zamana kadar bu kadar heyecandan ölmezsek haber yapacağız.

Üniversite öncesi eğitimde yurt sorunu

Eğitim-Sen Tespit Komisyonu’nıun açıklamasına göre Van’da depremzedelerin kaldığı Anadolu konteynır kentte 90 öğrencinin okula gidemediyor, barınma, ulaşım ve kayıt sorunları ise hala çözülmedi. Eğitim yeri ve ulaşım sıkıntısı yaşayanlar sadece Vanlı depremzedeler değil. CNNTürk’ün haberine göre Niğde’de okul inşaatı tamamlanmayınca öğrenciler depo olarak kullanılan eski sağlık ocağında ders yapmaya başladı. Kars’ın Kağızman ilçesinde ise taşımalı eğitim sorunu var.

Üniversitede kızlı-erkekli yurt sorunu

İzmir’de YURTKUR’un yurtları kız-erkek olarak ayırması üzerine Ege Üniversitesi öğrencileri kampüse çadırdan alternatif yurt kurdu. Gençler, amaçlarının yurt ayrımcılığı nedeniyle mağdur olan arkadaşlarına geçici olarak çadırlarda barınma imkânı yaratmak olduğunu belirtti.

Gezi’ye sağlık müdahalesi

İnsan Hakları Savunucusu Doktorlar (PHR) örgütü, Gezi Parkı protestoları sırasında polisin olaylara müdahale şeklini eleştiren sert bir rapor yayınladı. Raporda güvenlik güçlerinin resmi verilerine dayanarak gösterilerin başlangıcından itibaren 130 bin kapsül biber gazı kullanarak ülkenin yıllık biber gazı rezervini 20 günde bitirdiği ve çıkan olaylarda 8000 eylemcinin yaralandığı yer alıyor.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Gezi’de gönüllü çalışan doktorlardan sonra bu sefer de eylemlerde ilaç satan eczacıların peşine düştü. Birgün’den Burcu Cansu’nun haberine göre eylemlerden sonra revierlerdeki ilaç stoklarını inceleyen ve karekod sistemi ile satışını yapan eczanelerin peşine düşen müfettişler reçetesiz ilaç satmak suçundan ceza kesmeye başladı.

Uygulamayı değerlendiren Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, “Bizler eczacılar olarak, sağlık mensubuyuz. Eczaneye gelen hastanın dilini, dinini, ideolojisini, etnik yapısını incelemeyiz. Sağlık açısından yaklaşırız. Gezi olayları da sosyal bir durumdur. Eczacılar gezi olaylarında yaşanan olağanüstü duruma sağlıkçı olarak yaklaşarak, sosyal işlevini yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı.

“Protestoya müdahale”den kısa kısa

“Hamile kadınların sokakta gezmesi estetik değil” sözleriyle kim olduğu öğrenilen bugünlerde ise “Çalışan kadının yuvası dağılıyor” sözüyle cinsiyet ayrımcılığının iki ayaklı temsilcilerinden Ömer Tuğrul İnançer’in programının TRT’de yayınlanmasını protesto eden eylemciler TRT Genel Merkezi’nin önünde çadır kurdu ve tahmin edilebileceği gibi çevik kuvvet müdahalesiyle eylemciler gözaltına alındı.

Bir diğer haber de ise, Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre “toplantı ve gösteri yürüyüş hakkını” vurgulamak için adliye önünde basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri avukatlar Gülvin Aydın ile Güray Dağ’a 2911 SayılıToplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten soruşturma açıldı.

Kimyasalı buzlamayana RTÜK’ten ceza

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ağustos ayında Suriye’de yaşanan kimyasal saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin görüntülerini buzlamadan gösteren TRT-1, TRT Haber, Beyaz TV, Ülke TV, Show TV, Show Türk, Hilal TV, Koza TV, Samanyolu Haber, Samanyolu TV, Kanal 7 ve Fox TV’ye ceza verdi.

Kadıköylülere Altıyol’da Belediye’den internet

İstanbul Kadıköy Belediyesi, Altıyol’da ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti başlattı. İnternet ve teknolojinin sonsuz hizmetlerinden Kadıköylüler’in kolayca yararlanmasını amaçlayan belediye, Altıyol Boğa Heykeli’nin bulunduğu meydanda sınırsız internet kullanma imkanı sağladı.

Beşiktaş’a 4 maç ceza

Geçtiğimiz Pazar oynanan Beşiktaş – Galatasaray derbisinde Beşiktaş taraftarının çıkardığı olaylar Kulüplerine 4 maç seyircisiz oynama cezası olarak geri döndü. Konuyla ilgili emniyetin taraftar avlaması 3 büyük kulüp taraftar grubunu da kapsayacak şekilde genişletildiği ve 100’den fazla baskın yapıldığı iddia ediliyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.