Kültür-SanatManşet

Neşet Ertaş’ın ailesi Erdoğan’ın katılacağı anmaya gitmiyor

0

Neşet Ertaş’ın ailesi Başbakan’ın katılacağı Kırşehir’deki anmaya katılmayacak. Ertaş’ın ailesinin, “Bize de bu hafta haber verildi, konu mankeni gibi arandık” dediği aktarıldı.

Radikal‘den Ayça Örer‘in haberine göre, ‘Bozkırın Tezenesi’ diye bilinen ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün birinci yıldönümünde yarın memleketi Kırşehir’de anılacak. Kırşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak Ertaş’ı anma törenine Ahilik Haftası kutlamaları için Kırşehir’e gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Planlanan organizasyona göre, Başbakan Erdoğan, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Bedia Akartürk, Ahmet Özhan’ın da aralarında bulunduğu sanatçılarla Ertaş’ın ‘Gönül Dağı’ türküsünü söyleyecek. Ertaş’ı anma etkinliğine siyasilerin de katılacak olması tartışmalara neden oldu.

Ertaş’ın türkülerinin telif haklarının sahibi ve yapımcısı Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık törene itiraz etti. Etkinlikten son hafta haberdar olduğunu ve Ertaş’ın ailesinin de ‘Bize de bu hafta haber verildi, konu mankeni gibi arandık’ dediğini aktaran Saltık, ailenin törene katılmayacağını açıkladı.

Erken haber verilmedi
Bütün organizasyon bittikten sonra anma etkinliğinden haberdar olduklarını anlatan Saltık, “Telif haklarının sahibi ve yapımcısı olarak ben; ve aileyi temsilin Hüseyin Ertaş en son bilgilendirildik. En azından önceden haberdar etseler katılmama kararı vermezdik. Herkes Neşet Ertaş’ı anabilir, gece yapabilir ama bunun politik ve ticari amaçlı kullanılması bizi rahatsız eder” diye konuştu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.