DünyaManşet

Dünyadan kısa kısa – 27 Eylül Cuma

0

Tunuslu rap şarkıcısı polise hakaretten hapiste

Ağustosta polis karşıtı Boulicia Kleb adlı (Polisler Köpektir) bir şarkı söyleyen Ahmed Ben Ahmed, altı aya mahkum edilirken şarkıda ona eşlik eden diğer rapper Alaa Yacoub kayıplara karıştı.

 

Greenpeace aktivistlerinin tahliye isteği reddedildi

Rus mahkeme, Greenpeace gemisindeki 20 aktivistin akaryakıt platformunu ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle iki ay gözaltında tutulmasına karar verdi. BBC’nin Moskova muhabiri Daniel Sandford, Rusya’nın Arktik Denizi’nin altındaki fosil yakıtları ekonomideki geleceği açısından gerekli bulduğundan dolayı her tür tehididi ciddiye aldığını belirtti.

 

Gizli Soğuk Savaş dosyalarına göre ABD, Muhammet Ali ve Martin Luther King’i dinlemiş

Gizlliliği kaldırılan belgeler, ABD Ulusal Güvenlik Bürosu’nun  (NSA) “Minare” adındaki bir program kapsamında ağırsiklet boks şampiyonu Muhammet Ali ve sivil haklar savunucusu Martin Luther King gibi Vietnam Karşıtlarının yurtdışı telefon görüşmelerini ve yazışmalarını takibe aldığını ortaya koydu.

 

Filistin’deki bir köy haritadan silindi

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri, kaçak yapılaşmaya yüzünden Makhul köyünün yok edilmesinin gerekli olduğunu savunurken çadır kurmalarına bile izin verilmeyen Filistinliler toprağın üzerinde yatıyor.

 

Sudan’da petrol zammını protesto eden 30 kişi öldürüldü

Ömer el-Beşir hükümetinin yakıt yardımını kaldıracağını bildirmesi ve ardından petrol fiyatının iki katına çıkmasıyla meydana gelen olaylarda yirmi kadar benzin istasyonu ateşe verildikten sonra ordu müdahale etti. Pazartesiden beri devam eden gösterilere binlerce kişi katıldı, bazı dükkanların yağmalandığı ve arabaların ateşe verildiği belirtildi.

 

Bağdat’ta patlayan bombada 23 kişi öldü

Perşembe günü pazar yerine bırakılan bombanın 23 kişiyi öldürdüğü bildirildi.

 

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.