ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa – 26 Eylül Perşembe

0

Bingöl cezaevinden firar

Bingöl M Tipi cezaevinde PKK davasından 4’ü hükümlü, 14’ü tutuklu 18 mahkum tünel kazarak firar etti. Mahkumların firar ettiği sabah yapılan sayımda ortaya çıktı, firarilerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bingöl M Tipi Cezaevi’nden 18 PKK hükümlü ve tutuklusunun firar etmesiyle ilgili açıklamasında: “İlk incelemede bölücü terör örgütleri mensupları tarafından cezaevinin kuzeyine doğru 50 metre uzunluğunda bir tünel kazıldığı belirlendi. Tünelin içerisinde de aydınlatma düzeneği bulunduğu anlaşılmıştır. Bölge dışına kaçan kişilerle ilgili çok geniş bir çalışma yapılmaktadır. Cezaevi Tevkif Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilmiştir. Jandarma Asayiş Harekat Başkan Yardımcısı,Asayiş Daire Başkanı ve uzman ekip olay yerine gönderilmiştir. Uçaklarımız olay yerine gönderilmiştir. Bölgede geniş bir arama çalışması yürütülmektedir.” dedi.

Olimpos’ta HES’e hayır

Antalya İli, Kemer İlçesi, Kesme Boğazı Mevkii’nde yapılması gündeme gelen Regülatör Tip Hidro Elektrik Santralı (HES)’i engellemek için imza kampanyası başlatıldı. “Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde yer alan, Güney Antalya Turizm Alanı dahilinde bulunan, yüzlerce endemik bitkiye ve dünya güzeli şelalelere ev sahipliği yapan bu cennet köşesinin enerji üretimi için incitilmesi yanlıştır” diyen herkesi imzaya çağıran kampanyaya http://goo.gl/7uqrmS linkinden ulaşılabilir.

Lise’de Gezi hakkında yazılı yoklama

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik Bursa’nın Gemlik ilçesinde öğretmen ve öğrencilerin Gezi Parkı eylemlerine katılmının sorgulanıp fişlendiğini açıkladı. Çelik’in açıklamasına göre Gemlik Hisar Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden iki müfettiş öğrencilerden kimlik ve iletişim bilgilerini aldıktan sonra “Okul müdürünüz Gezi olaylarına katıldı mı, sizleri yönlendirdi mi, konuşma yaptı mı?”, “Öğretmenleriniz Gezi olaylarında nasıl tavır aldı, sizleri nasıl yönlendirdi, isimlerini veriniz?”, “Olaylara katılan arkadaşlarınızın adını yazınız”, “Katılanların listesi var mı?” sorularının yer aldığı matbu kâğıtları dağıttı. Bakanlık doğru cevapları ve en başarılı öğrencileri henüz yayınlamadı.

Başbakan Erdoğan’dan tavsiyeler:

Başbakan Erdoğan “Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek’in Eserlerinde ‘İdeal Türk Gençliğinin Nitelikleri’” konulu makale yarışmasının ödül töreninde “Gençler, siz korkmayacak, çekinmeyecek, tereddüt etmeyecek, değer ve inançlarınızdan dolayı utanmayacak, sıkılmayacak asla geride durmayacaksınız. Birilerinin sesi çok çıkıyor, arsız diye, barbarlık yapıyor diye pısıp geri adım atmayacaksınız” dedi.

Türkiye’deki 5 araçtan 1’i İstanbul’da

TÜİK verilerine göre Türkiye’de kayıtlı olan 17 milyon aracın 3 milyonu İstanbul’a kayıtlı.

Derbi olayları esnasında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı, sonra 30 kişi gözaltına alındı

Emniyet Beşiktaş-Galatasaray derbisi sırasında çıkan olaylarda yakaladığı kişileri serbest bıraktıktan sonra kamera kayıtlarınıinceleyerek otuz kişiyi gözaltına aldı.

Çankaya Belediyesi’nden Gezi’de kaybettiklerimize park

Çankaya Belediyesi’nin açıklamasına göre “Gezi Parkı eylemlerinde demokrasi adına verdikleri mücadeleyle halka mal olmuş direnişçiler Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş ve komiser Mustafa Sarı adına düzenlediği yeni parklar 27 Eylül Cuma günü açılıyor”.

Beyoğlu’nda sokak adları değişiyor

Beyoğlu Belediyesi mükerrer sokak adlarını kaldırmak için “Adını Siz Koyun” kampanyasıyla ismi değişecek 77 sokak için öneri topluyor. 29 Eylül’e kadar sürecek oylamaya katılmak için: http://www.beyoglu.bel.tr/adini-siz-koyun/

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.