Türkiye

Türkiye’den kısa kısa – 20 Eylül 2013 Cuma

0

ODTÜ’de dün gece yine biber gazlı müdahale vardı

ODTÜ yerleşkesinde Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak yol çalışmasının protestoları dün gece de devam etti. Polis protesto için A4 kapısında ve Yüzüncüyıl Mahallesinde toplanan gruplara biber gazı, tazyikli su ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Demokrasi paketi “sürprizlerle dolu”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan’ın açıklayacağı demokrasi paketi ile ilgili “epey sürprizler olacak” dedi. Sürprizleri henüz açıklamayan Atalay çoşkulu heyecanı bastırmak için minik ipuçları da verdi. İnanç noktasının çok önemli olduğu, inanç kesimlerini ön planda tutacak sürpriz Atalay’ın ifadesiyle “Çok kapsamlı, ülkemizde bütün vatandaşları ilgilendiren, her kesime ait, özelikle inanç kesimlerine ait hususlar var. Neticede Türkiye’de herkesin daha özgür yaşayacağı, hiç kimsenin ‘ben şu düşünceden, inançtan dolayı zorluk çekiyorum’ demeyeceği  bir ortamı, bir atmosfer oluşturmak”.

Keskinoğlu 25 milyon TL’lik yatırımla organik tavuk üretimine başladı

Keskinoğlunun ilk yılda piyasaya süreceği 500 bin adet organik tavuğun üretimi bin metrekare kapalı ve 40 bin metrekare gezinti alanına sahip 10 çiftlikte yapılıyor. Organik tavuk yetiştiriciliğinde kullanılan yem hammaddelerin tamamen organik olmasından dolayı üretim maliyetinin beş kat daha fazla olduğunu beliten Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu “organik tavuk pazarı”na girme nedenlerini “organik beslenmenin dünyada hayat tarzı haline gelmesiyle tüketicilerinin de üretim talebi oluşması” olarak belirtti.

Siirt’in üç dilli yerel gazetesi Siirt’ten Öte

Bianet’ten Nilay Vardar’ın haberine göre Türkçe, Kürtçe ve kaybolmak üzere olan Siirt Arapçası’nda yayımlanan haftalık yerel gazete Siirt’ten Öte yayın hayatına başladı. Önemli haberlerin üç dilde, diğer haberlerin ise farklı dillerde yer bulacağı gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Aksu “Üç dilli şehir söylemini pratiğe döktük” dedi.

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.