ManşetSivil Toplum

Taksim piyanistinden Gezi’de kaybettiklerimiz için

0

Gezi olayları sırasında piyanosuyla göstericilere destek veren Davide Martello bir bestesini Gezi’de kaybettiklerimize adadı. Gezi protestocularını Işık Askerleri olarak adlandıran Martello besteyi gösteriler sırasında yaptığını ve tanık olduğu polis şiddetine maruz kalan insanlara adadığını belirtiyor. İşte o parça:

İstanbullular Davide Martello’yu unutmadı. Gezi olaylarının en sıcak günlerinde Taksim Meydanına getirdiği piyanosu ile Taksim’e farklı bir renk taşıyan Martello olaylar sırasında polis şiddetinden payına düşeni almış, piyanosu ile birlikte gözaltına alınmıştı. Polis, Martello’nun piyanosuna el koyarak, Yed-i Emin Parkına bırakmıştı.

Gezi Parkı eylemlerine destek için Taksim Meydanı’na gelen ve bir süre meydanı ve parkı dolaşan Martello Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı ile inşaat alanına piyanosunu kurarak göstericilere konser vermişti. Martello’nun etrafında toplanan eylemciler bu olağanüstü konser sırasında keyifli anlar yaşamıştı.

Gezi Parkı’nın AKM’ye bakan köşesinde polise ve hükümete yönelik protestolar sürerken Taksim Atatürk Anıtı önünde gaz bulutu ve sloganların arasında piyano sesi yükselmişti.

Dünya turunun parçası olarak İstanbul’da bulunan İtalyan asıllı Alman müzisyen David Martello, Yiğit Özatalay ile birlikte klasik müzikten, barış ve Zülfü Livaneli şarkılarına dek uzanan ve aralarında “Let it Be”, Beethoven’dan “Ayışığı Sonadı”, “Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor”, “Karlı Kayın Ormanı”, “1 Mayıs Marşı” da olan pek çok parça çalmışlardı.

Bütün başkentleri dolaştığı bir turda olduğunu, insanlara ilham vermek için buraya geldiğini ve insanların özgürlüğü için meydanda çaldığını belirten Martello özgürlük isteyen insanlara destek vermeye çalıştığını söylemişti.

Parça sosyal medya üzerinden ücretsiz yayınlandı ve  herkesin paylaşımına açık olduğu özel olarak vurgulandı.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.