Yeşeriyorum

Çamtepe’den Yeşilgazetegiller geçti – Güneşin Aydemir

0

Dünyadaki gelişmelere yeşil çerçeveli bir pencereden bakan internet gazetemizin can-ı gönülden ekibi –tam kadro olamasa da- geçtiğimiz haftasonu (14-15 Eylül) Kazdağı’ndaki toplaşma merkezimiz Çamtepe’de biraraya geldi.

Gittikçe hareketlenen ekolojik gündem, neredeyse tamamen gönüllü hizmetlerle yürütülen Yeşil Gazete’nin günlük işleyişine, gidişatına, geleceğine bir bakma ihtiyacı hissettiriyordu uzun zamandan beri.

Ayrıca Yeşil Gazete’yi çıkaran ekibi oluşturan insanlar yaşam koşulları gereği, farklı farklı işlerde çalışıyor, farklı yerlerde yaşıyor. Bir kısmı birbiri ile hiç tanışmamış bile. Uzun süredir bu şekilde biraraya gelerek iki gün boyunca “ne olacak bu Yeşil Gazete’nin hali?” diye sormaya vakitleri olmuyordu. Ve nihayet karar verildi, programlar yapıldı, ön hazırlıklar tamamlandı, biletler alındı, otobüslere binildi, Çamtepe’ye gelindi.

Benim de kendimi aniden aralarında buluverdiğim Yeşil Gazetegiller –benden duymuş olmayın- önümüzdeki dönemde pek çok yenilikle karşınıza çıkacak… Bunları burada tek tek size aktarmam sürprizleri bozmam anlamına geleceğinden bahsetmeyeceğim. Sanırım, toplantının kolaylaştırıcısı ve ev sahibi olarak kısaca ve genel olarak şunları söyleyebilirim:

  • Toplantıya gazeteden ismine aşina olduğunuz şu kişiler katıldı: Mahmut , Ümit , Alper, Savaş, Mahir, Gizem, Özgecan, Ali Serdar, Furkan, Büşra, Özde ve Güneşin . Zeliha  ve Muhittin önceden yolladıkları ön çalışma yorumları ile ve Durukan Dudu ise yollardan attığı telefon mesajları ile “sanal” olarak katıldılar. Katılamayanların sayısı ise 22! Gerçekten kalabalığız ey ahali!
  • Yeşil Gazete’nin hiyerarşik olmayan, deneyim ve paylaşıma dayalı, çok katılımcı bir karar verme süreci var. Bu nedenle kararların alınması vakit alıyor. Sebebi kararın tek bir kişi veya yetkilendirilmiş bir grup tarafından değil, emek veren herkesle birlikte alınıyor olması. Bu harika bir durum! Seviyoruz bu halini gazetenin.
  • Ayrıca gönüllüyüz, kavrulacak kendi yağımız bile yok, ama devam! Editörler yenilendi. Yeni insanlar katıldı, görev takasları gerçekleşti.
  • Ekip içi kapasite artırımı çalışmaları, toplantılar daha sık olacak. (İlle de Çamtepe’ye gelicez diye tutturdular!)
  • Gazete’ye yeni bölümler eklenmesi tasarlandı.
  • Müjde! Yeşil ve genç gazeteciler geliyor. Yeni dönem röpörtajlar ve köşe yazıları ile hareketli bir dönem olacak. Sitenin tasarımı konusunda gelişmeler olacak, elbette çok hızlı şekilde değil, ama takipte kalın ve farkları farkedin demek isterim.

Eh, işin sosyalleşme kısmındaki, yıldızların altında uyuma, derede sabah banyosu, bol sohbet – muhabbet, enfes yemek ve ikram hizmetini saymıyorum artık!

Herkese iyi haftalar….

 

Güneşin Aydemir

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.