ManşetTürkiye

ODTÜ’deki çadır direnişine polis müdahalesi

0

ODTÜ-100. Yıl direnişine polis baskını. Gezi Direnişinin yurt çapına yayılmasının fitilini ateşleyen sabah 05:00 baskınlarını andıran baskında sabah saatlerinde yıkım ekipleriyle birlikte direniş alanına çıkarma yapan polis, alanda nöbet tutan direnişçilere saldırdı, 15 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem bölgesinde hukuksal izinlerden yoksun uygulamaya çalıştığı otoyol projesine karşı başlayan direniş alanına polis saldırdı.06.30 sularında direnişin yapıldığı alana gelen bir akrep, bir TOMA ve iki gözaltı aracı yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra bölgeyi terk etti.

Polisler, 07.00′da bu defa yığınak yapmış halde direniş alanına geldi. TOMA’lar, akrepler, gözaltı araçları ve çevik kuvvet polislerinin yanlarında getirdikleri yıkım ekipleri daha önce tellerle çevrilmiş alanda yıkım çalışmalarına başladı.

Direniş alanındaki yaklaşık 15 kişilik nöbetçi ekip de yıkım alana girerek çalışmaları engellemek istedi. Üniversiteliler kol kola girerek zincir oluştururken, sloganlarla da hukuk dışı yol projesini, ağaçların kesimini ve AKP’yi protesto etti.

Saat 07.30 sularında da polis saldırısı başladı. Alanda bulunan 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Balgat 10 Nisan Karakolu’na götürüldü.

Direnişçilerin gözaltına alınması ve direniş alanının boşaltılmasından sonra yıkım ekipleri yol açma çalışmalarına da hızla başladı.

(Sendika.org)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.