Kültür-Sanat

Altın Koza’da Türk sineması için Adana Pazarı imkanı

0

Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan “Adana Pazarı” Türkiye’den yapım aşamasındaki sinema yapımlarının görsel malzemeleriyle uluslararası satış acentelerinin ve film festivallerinin temsilcilerine tanıtımını bu sene daha geniş kapsamlı yapmayı hedefliyor.

Altın Koza Film Festivalinin yapımcılığını üstlenen Alin Taşçıyan’ın Türkiye Sinema Platformuyla birlikte hayata geçirdiği bu proje sayesinde büyük çoğunluğu çok genç ve tecrübesiz olan yeni sinemacıların uluslararası destek bulmalarını ve projelerini hayata geçirme konusunda alternatif kaynaklar yaratma fırsatı veriyor.

Hedef; “Türkiye Film Marketi”

“Adana Pazarı” adlı genç sinemacılara destek projesi kapsamında bu yıl Altın Koza Film Festivalinde Cannes Film Festivali “Yönetmenlerin On Beş Günü” bölümünün temsilcilerinin yanı sıra uluslararası diğer festivaller olan Venedik, Edinburgh, Palic, Göteborg, Sofia, Tallin Midnight Sun festival temsilcileri de katılacak. Ayrıca Wild Bunch, Memento, EastWest, Intramovies, LevelK, The Festival Agency, Alpha Violet film şirketleri yurt dışından bir çok film ajansı temsilcileri de farklı projeleri değerlendirmek için Altın Koza Film Festivaline davet edildiler.

“Adana Pazarı” projesinin zaman içerisinde büyüyüp gelişmesi,  sonrasında Türkiye Film Marketi fikrini oluşturması hedefleniyor.

Adana Pazarı’na katılmak isteyen Türkiyeli yapımcılar festivalin resmi sitesi olan altinkozafestivali.org.tr/ adresi,  0 (322) 352 47 13 numaralı telefon ve [email protected] adresinden bilgi edinebilir.

Son başvuru tarihi 14 Eylül.

(Radikal)

You may also like

Comments

Comments are closed.