Hafta SonuManşet

Vizyonda bu hafta

0

23 Ağustos tarihinde  vizyona giren filmler açısından kısır bir hafta diyebiliriz. İddialı hiçbir yapımın yer almadığı bu hafta da 202 kopya sayısı ile gösterimde olan Uçaklar adlı animasyonun en fazla salonda gösterilecek olması bu durumu kolayca açıklamaya yetiyor.

Romantik komedi tarzında I Give It a Year (Bu Aşk Fazla Sürmez) ve Haftanın komedi filmi olarak devam filmi olan gişedeki başarısı (127.902.874 $) Büyükler 2 GrownUps 2 komedi adına görülmeye değer bir yapım.

 

The Company You Keep (Geçmişin Sırları)
http://www.youtube.com/watch?v=UELonDEqAMw

77’lik Delikanlı Robert Redford’un hem yönetmen hemde oyuncu olarak karşımıza çıktığı polisiye tarzı The Company You Keep  (Geçmişin Sırları) Vietnam Savaşı yıllarında kurulmuş olan Weather Underground’ adlı örgüt üyelerinin yıllar sonra yaptıkları eylemlerden ötürü teslim olma kararı veren bir üyesi sonrası karşılaştıkları olayları anlatıyor.

10 yıl önce Neil Gordon’un kaleme aldığı romandan uyarlanan film, siyasi ve polisiye hikayesi ile izlenebilecek bir yapım olarak göze çarpıyor. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimlerin JulieCristie, Susan Sarandon, NickNolte, Sam Elliott, Chris Cooper, BrendanGleeson, TerrenceHoward, StanleyTucci, BritMarling, AnnaKendrick, Chris Cooper, Richard Jenkin gibi isimler filmin başarısı bir adım daha ileriye taşıyan bir etken.

İzlenebilirlik Derecesi: Mutlaka İzlenmeli


The Possesion (Şeytan tohumu)

Bu haftanın korku yapımı olarak “Şeytani” çizgide ilerleyen korku filmlerinden hoşlanan sinemaseverlerin ilgisini çekebilecek bir yapım. Zor bir dönem geçiren Baba-Kız sokak müzayedesinden aldıkları gizemli bir kutu evlerine getirdikten sonra evin küçük kızındaki değişikler sonrasından Şeytan tarafından ele geçirildiği anlaşılır.

Şeytan çıkarma tarzı filmleri seven, olay örgüsünün git-gellerinden hoşlanan gerilim tarzı sevenlerin beğeneceği bir yapım..

İzlenebilirlik Derecesi: Sinemada gidip izlemem ama internete düştüğünde izlerim.


I Give It a Year (Bu Aşk Fazla Sürmez)

Sinemada  Aşk üzerine yapımların artık kısır döngü içerisinde kendi tekrarladığı bu dönemlerde artık bu tür yapımların içine serpilen komedi tozu ile Romantik-Komedi tarzı aynı kısır döngü içinde filmler var olma savaşı veriyorlar.

Filmin konusu; Nat ve Josh bir partide tanıştıklarından bu yana, ziyadesiyle zıt kişiliklere sahip olmalarına rağmen son derece mutlu bir beraberlik yaşayan bir çifttir. Oldukça başarılı bir kariyere sahip olan Nat, bu başarısını daimi kılmak için azimle çalışmakta; bir yazar olan Josh ise başarıya ulaşabilmek için sürekli mücadele etmektedir. Karakter farklılıklarına rağmen ilişkilerini yürüten çift sonunda evlenme kararı alır. Ancak bu karar başta aileleri olmak üzere, arkadaşlarını ve yakın çevrelerini olumsuz düşüncelere sevk eder. Hayatlarındaki herkes Nat ve Josh’un bu evliliği bir yıldan fazla sürdüremeyeği konusunda emindir. Nat ve Josh, eski sevgililerinin cazibesine ya da çekici müşterilerinin karizmasına karşı savaşıp evliliklerinin birinci yıldönümüne ulaşmak zorundadır.

İzlenebilirlik Derecesi: İzlemek kararı size kalmış, izlemezseniz çok bir şey kaybetmezsiniz


Derleyen: Muhittin Kurban

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.