ManşetUlaşım

Bisikletlilere karşı trafik terörü bayramda da hız kesmedi; 2 bisikletli hayatını kaybetti

0
19 yaşındaki Ankara Üniversitesi öğrencisi Tolga Beyenir, 5 kişi beraber çıktıkları bisiklet turunda bir aracın gruba arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetti

Bayram tatili sırasında 2 bisikletli trafik terörünün kurbanı oldu.

19 yaşındaki Ankara Üniversitesi öğrencisi Tolga Beyenir, 5 kişi beraber çıktıkları bisiklet turunda bir aracın gruba arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetti

Ankara Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Tolga Beyenir, 4 arkadaşıyla birlikte çıktığı bisiklet turu sırasında emniyet şeridinde seyrederken kendsine çarparak kaçan araç nedeniyle hayatını kaybetti. Beyenir’in iki arkadaşı ise aynı aracın çarpması sonucu yaralandı.

Eskişehir’den Bursa’ya doğru pedallayan bisikletiler İnegöl-Ankara karayolunun 7’nci kilometresinde iken gece yarısı trafik teröristi sürücünün kurbanı oldular.

Kaza sonrası olay yerinde inceleme yapan polis ve jandarma, bir gencin ölümüne iki kişinin ise yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan otomobilden düşen aynaya el koydu. Güvenlik birimleri, her yerde aracın plakasını ve sürücüsünü araştırıyor.

İkinci trafik terörü ise Maltepe Dragos’ta yaşandı. Bisikletforum.com sitesinden aktarılan habere göre Cuma günü 15.00 sıralarında meydana gelen kazada Maltepe’ye doğru sahil yolundan seyreden dolmuş bisiklet sürücüsüne çarptı. İddialara göre dolmuş şoförü yolun kenarından giden bisikletliye arkadan çarptı, bisikletlinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

mtbtr.com sitesinin son 1 ayda bisikletlilere çarpan araçlarla ilgili yaptığı araştırma sonucu çıkan durum ise şu şekilde;

  • 15 Temmuz’da Zonguldak’ta Fransız bir bisikletliye tır çarpmış, hayatı tehlikesi bulunan bisikletli İstanbul’a sevkedilmiş.
  • 4 Ağustos’ta Eskişehir’de bir otomobil 51 yaşındaki bir bisikletliye çarpmış Bisikletli maalesef ağır yaralı ve hayatı tehlike altında hastaneye kaldırılmış.
  • Gene 4 Ağustos’ta otomobil (elektrikli) bisiklete çarpmış. Bisikletli ağır yaralı.
  • Konya’da bir sürücü sigara almak için yolun ortasında durup aracın kapısını açınca arkasından gelen bisikletli kapıya girmiş. Bisikletli de kırık vs. var.
  • Düzce’de maalesef gene bir ölüm haberi: 73 yaşındaki bisikletliye otobüs çarpmış, bisikletli hayatını olay yerinde kaybetmiş.
  •  

    3. Köprü’ye hayır demek için köprünün yapılacağı bölgeye pedallayan bisikletlilerin otobüs içerisinden görüntülendiği video kaydında yolcuların bisikletliler hakkında sarfettikleri sözler sosyal medyada sert şekilde eleştirilmişti.

    (Yeşil Gazete, Bisiklet Forum, mtbtr.com)

    More in Manşet

    You may also like

    Comments

    Comments are closed.