ManşetTürkiye

Hatay’da orman yangını Amanos dağlarını kapladı

0

Hatay’da önceki gün sabaha karşı başlayan ve kısa sürede Amanos Dağları’nı saran orman yangınında şu ana kadar 1000 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Yerleşim bölgesinden uzaklaştırılan yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Hatay merkeze bağlı Gülderen köyü yakınlarında ormanlık alanda önceki gün sabaha karşı çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın devam ediyor. İki gündür yanan ve merkeze bağlı Serinyol beldesi yakınlarındaki ormanlık alana kadar yaklaşan Amanos Dağları’ndaki yangın, 3 uçak, 8 helikopter ve çevre illerden gelen çok sayıda ekibinin çabalarına rağmen alevler bir türlü kontrol altına alınamıyor.

1000 hektarlık kızılçam ormanın zarar gördüğü yangında, arazinin oldukça dik ve engebeli olması bazı bölgelerde karadan müdahaleyi zorlaştırıyor. Geniş bir alanda devam eden yangında, sarp ve engebeli bölgelere uçak ve helikopterlerle, düz alanlara da karadan yoğun olarak müdahale devam ediyor. Rüzgarın ters esmeye başlamasıyla Karlısu beldesi ile Gülpınar ve Oğlakören köylerini tehdit eden alevler karadan ve havadan yapılan müdahalelerle bertaraf edildi. Yerleşim yerlerinden uzaklaştırılan alevler bu kez de Amanosların zirvesine doğru ilerliyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.