KadınManşet

KKTC Meclisinde feminist bir vekil, Doğuş Derya

0
Doğuş Derya, Kuzey Kıbrıs Feminist Atölye (FEMA)nin de kurucuları arasında bulunuyor

KKTC’nin ilk feminist vekili olan Doğuş Derya, sadece 4 kadın vekilin seçildiği yeni mecliste, ülkede eşitliği sağlamak için çalışmalar yürütecek.

Doğuş Derya, Kuzey Kıbrıs Feminist Atölye (FEMA)nin de kurucuları arasında bulunuyor

KKTC’de 28 Temmuz’da yapılan seçimlerde Meclis’e, Kuzey Kıbrıs Feminist Atölye (FEMA) kurucusu Doğuş Derya da girdi. Böylelikle Derya,  KKTC tarihinin ilk feminist milletvekili oldu.

“Kıbrıslı Türklerin hak ettiği eşitliği ve cinsiyet eşitliğini sağlamak istediğini” Derya, “Bu ülkede; dini, dili, ırkı, cinsiyeti, cinsel yönelimlerin ayrım yapılmaksızın kucaklanması gerektiğini savunuyorum” diye konuştu.

Doğuş Derya

Feminist Atölye’nin başını çeken isimlerden olan Derya 2011’de Meclis Genel Kurulu’nun izleyici bölümüne girerek eylem yapmış ve UBP iktidarının uygulamalarını eleştirmişti.

35 yaşındaki Doğuş Derya, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans yaptı. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Mekanizması (TOCEM)’in kuruluş çalışmalarını yürüttü.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.