Doğa MücadelesiManşet

Doğa katliamında sınır tanınmıyor: Uludağ’da teleferik yeri için 4 bin ağaç kesildi

0

Uludağ Milli Parkı’nda teleferik hattını uzatmak için yaklaşık 4 bin ağaç kesildi. Belediye, lodostan etkilenmemesi için yeni teleferiğin alçaktan geçirileceğini bu yüzden ağaçların kesildiğini söyledi.

Bianet’den Nilay Vardar’ın haberine göre Uludağ Milli Parkı’nda teleferik hattını uzatmak için yaklaşık 4 bin ağaç kesildi. Doğader ve Bursa Barosu, ağaçların kesimine karşı dava açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ağaçların  yeni teleferiğin lodostan etkilenmemesi için alçaktan geçirilmesi projesi nedeniyle kesildiği bilgisini verirken, Doğader yaptığı açıklamada Belediye’nin kendilerine  daha önce teleferiğin yüksek direklerden geçirileceğini ve ağaç kesiminin söz konusu olmayacağını söylediğini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ilk kez 2006’da “yeni teleferik projesi” adı ile gündeme gelen ancak o dönem sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının itirazları sonucu rafa kaldırılan projeyi yeniden gündeme getirmiş oldu. Teleferik projesi için mevcut hattı 8 bin 500 metre uzunluğa çıkaracak hat üzerindeki hepsi çam olan 4 bine yakın ağacın kesildiği ifade ediliyor.

Doğader’den çağrı

Doğader, herkesi 27 Temmuz’da saat 09:00′da parka giderek teleferik projesi için önümüzdeki dönemde kesilmesi için işaretlenmiş ağaçların önünde set olmaya çağırıyor.

(Bianet)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.