Köşe Yazıları

Tarhan Erdem rezaleti

0

Açın Tarhan Erdem’in bugünkü yazısını, okuyun ve rezaleti görün.

Birisinin çıkıp kralcı kesileceği kesindi. “İlk kim olacak?” diye merakla bekliyorduk. O kişi Tarhan Erdem oldu. Artık gerisi de kendiliğinden gelir.

Erdem, tertemiz bir şekide, devletin bekaası için AkP’nin kuruluşundan beri tüzüğünde yer alan “üç dönem maddesi”nin kaldırılmasını istiyor. Yalnızca istemiyor. Bar bar bağırıyor. Diyor ki; “Ak Parti duyguları bir yana bıraksa da değiştirse o maddeyi .”

İnsan, “duygu” derken neyi kastettiğini anlamakta güçlük çekiyor. Yazının sonunda anlaşılıyor ki; “söz verdim, sözümden dönmem” diyen Başbakan Erdoğan’ın duygularından bahsediyormuş.

Erdem’in, 10 yıl iktidarda kalıp, tüzüklerinde bu madde yer almasına karşın, yerlerine yeni gençleri yetiştirmeyip ve hatta tüm sultayı kurumsal kimlikleri yerine şahsi kimliklerine bağlamalarını eleştirmeyi değil de, bu maddeyi kaldırarak kökünden çözmeyi önermesi, tam bir AkP zihniyeti eseri olsa gerek.

Anlaşılan dört yıl evvel Erdoğan “bu son dönemim” diyip izleyicilerini gözyaşlarına boğarken, O da ağlayanlardanmış.

Anlaşılan, 12 yıl evvel bu maddeyi koyarak demokrat olduklarını, Türkiye’deki geçmiş partilere nazaran ilkesel/kurumsal bir yapı inşa edecekleri vaadini sunmuş ve bundan da müthiş oy rantı elde etmiş olmalarını artık unutsak da olur.

Ne diyelim, belki de Erdem, köşede kalmaktan, danışmanlığa giden yolun haritası ortaya çıktığı için, 70 devletvekiline birden yaranabilmenin getirebileceklerine tamah etmiştir.

AkP’nin takiyyeleri artık dillere pelesenk olmuş, her sözü ters yüz edilip dalga konusu yapıldığı bir dönemde, en eski takiyyesi de aydınlığa kavuşmuş oluyor. Bu hamleyle 10 yıllık iktidar, yaptığı en büyük üçkağıdı da sahnelemiş olacak. Tevekkili boşuna değil 2023, 2023 diye inlemeleri. Hani sanki 2023’te kendilerinin şahsi olarak iktidarda kalacaklarının işaretini biz anlamıyorduk da, birisinin, o “en akıllı”nın hatırlatmasına ihtiyaç vardı.

Bravo Tarhan Erdem. O siz oldunuz.

Yapsın tabi ki Akp… İktidarına zeval getirecek olan, önündeki son engeli de kaldırsın. Kendi koydukları ilk ilkeyi kaldırarak son hamlelerini yapmış olurlar. Tarih böyle işliyordur belki de. Kapanmak üzere olan kitabın son sayfasıyla ilk sayfası da, böylece birbirine kavuşmuş olur. Yalnızca gençliği değil, çocukları bile güldürecek olan o son hamle, ilk hukuk. Onu da çiğnesinler.

Rezaletin yazısı şurada. Başlık gayet net; “Üç dönem maddesi kaldırılmalıdır

Tam ibretlik.

You may also like

Comments

Comments are closed.