ManşetYerel

Esnaf yalanını ortaya çıkartan mekan sahiplerine mühürleme

0

Beyoğlu’nda şimdiye kadar kimsenin tanımadığı kişilerin esnaf adına AKP’yi destekleyen ve eylemcileri tehdit eden açıklamalar yapmasına tepki olarak sokağa çıkan BEYDER ve Beyoğlu’nun bilinen esnafı, açıklamadan saatler sonra “3 günlük mühürleme” uygulamasıyla karşılaştı.

Beyoğlu’nda AKP’nin “esnaf oyunu” bozulunca, Belediye çareyi tehditte buluyor. Şimdiye kadar Beyoğlu esnafının hiçbir sorununda yanında olmadığı kaydedilen bazı oda ve kuruluşların, önceki gün esnaf adına açıklamalar yaparak AKP’yi aklaması ve eylemcileri sorumlu tutması, Beyoğlu’nun gerçek esnafını harekete geçirmişti. Dün basın açıklaması yaparak AKP’nin esnaf hamlesini bozan işyerlerine, açıklamadan saatler sonra “masa sandalye yasağı” bahanesiyle cezalar verildiği öğrenildi. Yaralanan vatandaşlara da mekanlarını açan işyerlerinin bazılarına “tebligata itiraz hakkı süresi tanınmadan” 3 gün süreyle Beyoğlu Belediyesi tarafından mühürleme cezası verildi.

Belediye bu açıklamayı hedef aldı
BEYDER ve bünyesindeki Beyoğlu eğlence yerleri temsilcileri dün yaptıkları açıklamayla, “Gerçek esnafın silahla, palayla, bıçakla, sopayla işi olamaz. Sorunlarını diyalogla çözer. biz, dernek olarak bu süreçte hem Taksim Dayanışması’na 2 hafta önce bir basın açıklamasıya sorunlarımızı iletmiş, hem de Cumhurbaşkanlığından bakanlıklara, bankalardan belediyelere kadar toplam 29 kurum ve makama esnafın ticari ve ekonomik taleplerini ifade eden mektuplar ilettik. Burada belirtmeliyiz ki, bu iadeli taahhütlü gönderdiğimiz mektuplardan sadece Beyoğlu Belediyesi’ne gönerilen evrağımız ’Muhatap bulunamadı’ denilerek, iade edilmiştir. Böyle bir zamanda esnafın zararından söz eden Beyoğlu Belediyesi, esnaf derneğinin evrağını teslim almamaktadır. Talimhane otellerinde yaptığı davetiyeli sözde esnaf toplantılarına dernek ve üyelerimizi çağırma gereği bile duymamışlardır” demişti.

(Sol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.