Ekolojik YaşamManşet

Kayseri’de organik pazar kuruluyor

0

Organik pazarlar ağıyla insanların GDO’suz, ilaçsız ve doğrudan küçük üreticilerden aracısız mahsül alabilmelerini hedef edinen Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ve Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin girişimiyle Kayseri’de de bir organik Pazar kuruluyor. 21 Temmuz 2013 Pazar günü saat 13.00’de Erciyesevler Semt Pazarı’nda açılacak Organik Pazar %100 ekolojik ürünler sunmayı hedefliyor.

27 Mayıs tarihli Kayseri Kent Haber’in haberine göre Organik tarımın manasının hala bilinmediğini vurgulayan İl Müdürü Özkan Kayacan, “10 ilçede bin 370 dekarda üretim var. Üretim olunca satış da olmalı. Kocasinan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü organik pazar kurma kolay bir iş değildir. Köylerimizde ilaç, gübre kullanmadan üretim yapan işletmelerimiz var. Onları da bu kapsamda değerlendireceğiz. 60-70 çiftçiyle tek tek ilgileniyoruz. Bunların her birinin sertifikasyon işlemleri yapılıyor.” dedi.

 

 

Organik ürün pazarı kurulması için Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle protokol imza töreninde konuşan Başkan Bekir Yıldız, doğal organik ürünlerin vatandaşlara sunulabilmesi amacıyla üretici ve tüketiciyi buluşturan organik ürün pazarı için yoğun istek olduğunu belirtti.

Organik pazarda satışa sunulan ürünleri denetleme işini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kocasinan Belediye Başkanlığı ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği’i gerçekleştiriken, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği danışmanlık hizmetlerini gerçekleştirecektir. Ayrıca Kocasinan Belediyesi tarafından ürün sertifikalarının birer kopyası sizler için pazarda hazır bulundurulacaktır.

Organik Pazarlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Doğal, naturel, hormonsuz, hakiki ve saf gibi ifadelerin yasal dayanağı herhangi bir garantisi ve belgesi yoktur.

Organik sertifikalı ürünler, halka söylemden öte bir denetim sistemi ve belgeleme kapsamında güvence sunar.

Organik ürünleri satın alırken mutlaka ürün sertifikası ve ürün üzerindeki organik tarım logosu görülmelidir

Daha detaylı bilgi için http://www.kocasinan.bel.tr/index.php/haberler/item/716-kocasinan-organik-pazar-kuruyor adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.