LGBTİ+ManşetUncategorized

Marmara Üniversitesi Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu’ndan çağrı

0

Marmara Üniversitesi Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu MadiMar, Gezi Parkı direnişinde tutuklanan destekçileri Alican Sünnetçioğlu için dayanışma çağrısı yaptı.

MadiMar yaptığı açıklamada “31 Mayıs’tan beri toplumda çok geniş kitleleri uyandıran Taksim direnişine karşı AKP hükümetinin yürüttüğü hukuksuz uygulamaların ve insan hakları ihlallerinin son kurbanlarından birisi de Alican olmuştur. Bizler Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak Alican ile dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz. Sokaklara çıkıp Alican’a Özgürlük diye haykıracağız,” dedi.

Gezi Parkı’na Önce “Rahat!”, Ardından Tekrar “Hazır Ol!” Emri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun dün Gezi Parkı’nın halka açılacağını açıklamasının ardından gözaltılar devam etti. Taksim Dayanışması Platformu’ndan aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ve TMMOB temsilcisi Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Dün öğlen saatlerinde İstanbul Valisi, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü eşliğinde törenle açıldıktan üç saat sonra polis müdahalesiyle tekrar kapatılan Gezi Parkı gece yarısı tekrar açıldı.

Gezi Parkı’nın Maçka Parkı tarafından düzenlenen forumda ise polis şiddeti ve Türkiye’de demokrasinin geleceği tartışıldı.

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.