ManşetTürkiye

Palalı Sabri’nin babası, “Olayların sorumlusu hükümetin politikaları”

0
Talimhanede elindeki pala ile bir kadının beline vuran ve sırtına tekme atan Sabri Çelebi'nin babası Mahmut Çelebi

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Gezi Parkı için eylem düzenleyenlere Talimhane’de elinde palayla saldıran Sabri Çelebi’nin babası Mahmut Çelebi, “Oğlumun yaptığı kabul edilemez. Kürt ve Türk halkından özür dileriz” dedi. Esnaf olduklarını söyleyen Mahmut Çelebi, bir aydır mağduriyetlerine sebep olan olayların sorumlusunun ise AKP hükümetinin politikaları olduğunu dile getirdi.

Talimhanede elindeki pala ile bir kadının beline vuran ve sırtına tekme atan Sabri Çelebi'nin babası Mahmut Çelebi

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Gezi Parkı için eylem düzenleyenlere Talimhane’de elinde palayla saldıran Sabri Çelebi’nin babası esnaf Mahmut Çelebi, DİHA’ya konuştu. Talimhane’de esnaf olduklarını belirten baba Çelebi, Gezi Parkı direnişi başladığı günden bu yanan yaşanan polis müdahalelerinin ardından başlayan çatışmalar nedeniyle iş yapamadıklarını, bu durumun kendileri için büyük problemlere sebep olduğunu söyledi. Oğlunun da bu sebeple büyük bir bunalıma girdiğini ileri süren Çelebi, ama nedeni ne olursa olsun oğlunun yaptığı saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Saldırı sebebiyle Kürt ve Türk halkından özür dilediğini dile getiren Çelebi, “Başta tüm Kürt ve Türk halkından özür diliyorum. Taksim’e çıkan insanlardan özür diliyorum. Bu saldırı en çok benim zoruma gitti bunun olmaması lazımdı. Keşke yaşanmasaydı” diye konuştu.

1993 yılından bu yana İstanbul’da esnaflık yaptıklarını belirten Çelebi, Taksim’de Gezi Parkı direnişi boyunca polis müdahalelerinin ardından başlayan olaylar nedeniyle işyerlerinin iş yapmadığını ve kiralarını dahi ödeyemez duruma geldiklerini söyledi. Bunun sebebinin ise Gezi Parkı’nda ağaçların kesimi ile başlayan süreçte AKP tarafından izlenen yanlış politikalar olduğunu söyledi. Çelebi, “AKP eğer bunları yapmasaydı ne halk ne de esnaf bu kadar zarar görürdü. Ben tekrardan tüm halktan özür dilerim. Bir ağaç kesen bir insan öldürmüş olur diyorlar. Ama bunlar ağaç kesmeye kalkıyor. Ben de buradaki direnişe destek vermişim” diye belirtti.

(Evrensel, DİHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.