Doğa MücadelesiManşetUncategorized

Fatih Belediyesi, “Yedikule bostanı, Şehir Parkı’na dönüşecek”

0
Şehir Parkı yapmak için yok edilecek alan

Bugün Ümit Şahin imzası ile yayınladığımız, “Tarihi Yedikule bostanları yok ediliyor” başlıklı haberimiz ile ilgili Fatih Belediyesi Basın Danışmanlığı tarafından gazetemize, “Tarihi Yedikule bostanları yok ediliyor adlı habere Fatih Belediyesi açıklamasıdır” başlığı ile gönderilen bilgi notunda, “Burada yapılacak çalışma sonrası alan, Fatih Belediyesi Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı kalitesinde bir şehir parkına dönüşecektir” denildi.

Şehir Parkı yapmak için yok edilecek alan

paylaşmak için tklynz / click for to share

Yarın 11:00’de Yedikule Bostanına

Öte yandan sosyal medyadan yapılan çağrı ile bugün için bir çalışma yapılmadığı ancak Pazartesi (yarın) sabahı 11:00’de herkesin hem topraktaki ekinlerin toplanabilmesi hem de Yedikule bostanı ile tarihi surlara sahip çıkmak için bölgeye gelmesi gerektiği belirtildi.

Fatih Belediyesi, “Yedikule bostanındaki park Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı kalitesinde olacak”

Fatih Belediyesi Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı

Fatih Belediyesi Basın Danışmanlığı, Yedikule-Belgradkapı arasında bulunan bölgenin rekreasyon alanı projesi’ne dahil olduğunu ve Anıtlar Kurulu tarafından onaylandığını belirterek proje tamamlandığında, “Burada yapılacak çalışma sonrası alan, Fatih Belediyesi Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı kalitesinde bir şehir parkına dönüşecektir. Park; bisiklet parkuru, süs havuzları, yürüyüş alanları, etkinlik alanları, çocuk oyun grupları gibi çok çeşitli aksiyonlarla Tarihi Yarımada’nın en geniş ve en büyük yaşam alanı olacaktır” iddiasında bulunuyor

Alandaki çalışmanın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü belirtilen açıklamada sözü edilen Fındıkazde Çukurbostan Şehir Parkı’nın bir görseli de paylaşılmış.

Murat Belge, “Park denilince Türkiye’de akla beton ve çimento geliyor”

 

Yedikule bostanı hakkında görüş istediğimiz “İstanbul Gezi Rehberi” kitabının da yazarı olan Yeşiller ve Sol Gelecek Parti Meclisi üyesi Murat Belge ise, “Türkiye’de park yapmak denilince akla nedense beton döküp çimento yapmak gelir” diyor.

Yedikule bostanının erken Osmanlı döneminden beri bostan olarak kullanıldığının altını çizen Belge, Bizans zamanında surların askeri bir strateji olarak düşünüldüğünü ve güvenliği sağlamak amacıyla kullanıldığını, ancak fetihten sonra bu anlayışın terk edildiğinin altını çiziyor.

Murat Belge, ” Türkiye’de park yapmak denilince akla nedense beton döküp çimento yapmanın geldiğini” söyleyerek bu anlayışın bir an önce terkedilmesi gerektiğini vurguluyor

Fotoğraf (Yedikule Bostanı): Suna Kere

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.