ManşetSpor

12 “oturan” Dev adam 17:00’de Avrupa şampiyonluğu için salona çıkıyor

0

28 Haziran – 7 Temmuz arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleşen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye yarı finalde İsveç’i 79-45 mağlup ederek finale yükseldi.

B Grubu’nu beş maçta beş galibiyet ile lider kapatan millilerimiz çeyrek finalde Almanya önünde normal süresi 69-69 biten maçı uzatmalarda 89-79 kazanmıştı. kazanmasını bilmişti. İsveç karşısında Özgür Gürbulak 17 sayı 13 ribaund 18 asist ile triple double yaparken Ferit Gümüş de 17 sayı kaydetti. İsmail Ar 8 sayı 3 asist üretirken Fikri Gündoğdu da 8 sayı ile oynadı.

Yarı Finalde oynanan diğer karşılaşmada ise rakibimiz Büyük Britanya oldu oldu. Büyük Brtitanya, yarı final müsabakasında İspanya’yı 72-69 ile geçti

A Milli Takım Avrupa Şampiyonası Finali’nde 7 Temmuz Pazar günü (bugün) TSİ 17.00’de Büyük Britanya ile altın madalya için mücadele edecek.

Türkiye 2009 yılında Adana’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda İtalya’nın ardından ikinci olup bu organizasyondaki en büyük derecesini elde etmişti. Büyük Britanya ise 2011 yılında İsrail’de gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nı birincilikle tamamlamıştı.

Tekerlekli Sandalye Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası klasman maçında İspanya’ya 59-39 mağlup olan millilerimiz ise Avrupa altıncısı oldu.

(Galatasaray.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.